Kulturdepartementet bevilget 484 000 kroner til Islamsk Råd Norge. Nå raser Frp-politiker mot egen regjering.

Ansettelsen av den 32 år gamle Østfold-kvinnen Leyla Hasic, som Islamsk Råd Norges (IRN) nye administrasjonskonsulent, har skapt en voldsom debatt.

Norske medier meldte tirsdag (delvis feilaktig) at Hasic blir IRNs nye ansikt utad – som kommunikasjonsrådgiver. Dagbladet får opplyst at Hasic ikke skal være en pressekontakt, men hun vil ha et særlig ansvar for internt kommunikasjonsarbeid ved behov. Mange reagerer likevel på at Hasic bruker det heldekkende plagget nikab.

Ansettelsen har blitt møtt med sterke reaksjoner, etter at Klassekampen omtalte saken tirsdag. Nå raser også Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann mot regjeringen som Frp er en del av.

– Regjeringen må kjenne sin besøkelsestid. At en statsstøttet organisasjon (som IRN, red.anm.) går i en så ekstrem retning, betyr at vi må stoppe deres tilgang på skattebetalernes penger, sier Frps innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari, til Dagbladet-

Les mer i Dagbladet

ektenyheter