Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug går til frontalangrep på norske biskoper og lover å stå opp for kristne verdier. Hun kommer også med flere stikk til Knut Arild Hareide.

Innvandringsministeren var førstekvinne på talerstolen blant de mange toppolitikerne fra regjeringen og støttepartiet KrF som fredag og lørdag er på plass på det omstridte kristen-konservative stormøtet Oslo symposium. Men det var ikke bare støtte hun hadde med til sin politiske partner, snarere tok hun et oppgjør med flere av KrFs utspill den siste tiden.

Listhaug sier til VG at hun reagerer særlig på de kraftige reaksjonene hun og FrP har fått fra KrF.

– Det har forundret meg litt over tid at man har et sånt voldsomt behov for å angripe meg og Frp. Selv mener jeg vi står samlet i mange viktige spørsmål, mens de prøver å dempe ned konflikten mot Arbeiderpartiet som kommer med en del forslag i sitt program som jeg stusser fælt over, sier hun.

Listhaug tok fra talerstolen opp flere av Aps forslag om å tillate flere foreldrepar og om å tillate et tredje kjønn.

– Jeg holdt på å få kaffen i halsen da jeg hørte KrF-partileder Knut Arild Hareide si at han ville vurdere det. Heldigvis snudde han på det, sa hun.

Les mer i VG

ektenyheter