Foto: Illustrasjonsbilde

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg kjørte diesel-taxi da luftkvaliteten i Oslo, ifølge henne selv, var farlig.

Kvelden før diesel-forbudet ble innført i Oslo kjørte byråd Lan Marie Nguyen Berg diesel-taxi til NRK. Der forklarte hun behovet for diesel-forbudet:

– Over 185 mennesker dør hvert år i Oslo for tidlig på grunn av høy luftforurensning. Her er det viktig å ta grep, og jeg er glad for at byrådet prioriterer folks helse over det at alle skal kunne kjøre hvor de vil akkurat den dagen hvor det er veldig høy og helseskadelig luftforurensning, uttalte byråden til NRK, mandag 16. februar.

Dette er ikke den eneste gangen miljøbyråden har brukt det minst miljøvennlige taxi-alternativet. Dagbladets gjennomgang av hennes reiseregninger viser at hun som byråd har tatt taxi 28 ganger. Hele 20 av dem med diesel-taxi. To ganger har hun kjørt el-taxi og fem ganger bensin.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter