Sten Olav Heahtta i Kautokeino må betale eiendomsskatt for hundehuset sitt. Takseringen er foretatt etter beslutningene kommunestyret tok da eiendomsskatten ble innført, ifølge eiendomsskattesakkyndig.

Sten Olav Heahtta, ansatt på Sametinget og tidligere teknisk sjef i Kautokeino, fikk seg en aldri så liten overraskelse tidligere denne måneden.

Hundehuset hans på 0,4 kvadratmeter er nemlig ilagt eiendomsskatt, skriver Altaposten.

– Jeg har ikke klaget ennå, for dette har ingen betydning pengemessig, men at et hundehus på 0,4 kvadratmeter er taksert til 9.000 kroner og er del av grunnlaget for kommunal eiendomsskatt, det klarer jeg ikke å ta helt på alvor. Jeg går ut fra at dette er feil, uansett hva kommunestyret har bestemt, sier Heahtta til avisen.

– Jeg vil jo tro dette er sendt ut ved en feiltakelse, humrer Heahtta, og viser til at eiendomsskatten utgjør to kroner i året.

Les mer hos E24

ektenyheter