EU-budsjettet kan bli rasert av brexit

Enorme summer forsvinner fra EU-budsjettet når Storbritannia melder seg ut. EU kan bli tvunget til å senke ambisjonsnivået.

Storbritannia bidro med 18 milliarder euro til EUs budsjett i 2015. Med dagens kurs tilsvarer det nesten 170 milliarder kroner. Summen utgjorde hele 13 prosent av det totale budsjettet, og Tyskland var det eneste landet som bidro mer.

Når britene nå melder seg ut av EU, kan disse pengene forsvinne.

En del utgifter forsvinner også, men britene gir mye mer enn de bruker. Ifølge tankesmia Jacques Delors Institute kan EU miste så mye som 10 milliarder euro i året i netto.

Les mer hos E24

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
  • Jan Johansen

    Ops! Kanskje hans høyhet Prince Torbjørn Jagland må flytte ut av slottet sitt i Brussel og inn i en vanlig leilighet?!!! Og ta bussen til jobb isteden for limousin med egen sjåfør!! Og, Gud forby!!! -betale skatt som alle vanlige borgere i eu?!! Skandaløst!

  • invernes

    Jeg håper Europas borgere stormer EU pampene og kjølhaler svineriet.

  • Siri Kleiven

    EU bøtelegger stadig flere selskaper. Hvor går pengene hen? Er det dette pampene skal leve av i fremtiden?

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!