Universiteter nektes å kvotere inn menn

Universitetetene i Bergen og Oslo sliter med overvekt av kvinner på psykologistudiet, men nektes å kvotere inn menn.

Den skjeve kjønnsfordelingen på psykologistudiet har vært et tema i mange år. På UiB er det rundt 80 prosent kvinner og 20 prosent menn på de fleste kullene, ifølge Det psykologiske fakultet.

I fjor søkte UiB og Universitetet i Oslo (UiO) om å få kvotere menn inn på psykologiutdanningen, men nylig fikk de avslag fra Kunnskapsdepartementet. Universitetetene ønsket seg en ordning der man sikret minimum 30 prosent menn på studiet.

I et rundskriv fra departementet (ekstern lenke) går det frem at en slik kvoteringsordning vil være et brudd på likestillingsloven.

Det er ikke lov å særbehandle menn i samme grad som man særbehandler kvinner.

– Da vi fikk likestillingsloven og likestillingsarbeidet startet, var det behov for å prioritere kvinner. Men vi mener at en likestillingslov i dag, må gi like muligheter for kvinner og menn, sier viserektor Oddrun Samdal ved UiB.

Les mer hos NRK

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • invernes

  Menn må ta tilbake makten i samfunnet ! lesbe feministene må hives på gaten.

  • ouroboros

   Lesbefeministene har godt av litt sharia ,)

   • invernes

    Ja tydelig de vil ha det men da kan de flytte til Saudi Arabia og bli halshogd der 😉

   • kjellM

    Kanskje en tur til Kalifatet.

 • invernes

  Nok et bevis på at islam sprer seg som ondsinnet kreft i vårt samfunn.
  Frp-topp: – Forsvarets imam må få sparken , forsvarets imam ? hvordan i helvete kunne den kreftsykdommen få innpass der ? Det norske forsvaret har ikke behov for en imam,her sverger man eden til Gud,Konge og Fedreland.De som skal tjene det norske forsvaret må ha det som et krav,alt annet vil være å undergrave både land og forsvar fra innsiden.Forsvaret må være seg sitt ansvar for Norge bevisst selv om våre folkevalgte vingler i vei som hodeløse høner.

  http://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/frp-topp-forsvarets-imam-m%C3%A5-f%C3%A5-sparken/ar-AAmIZ9m?li=AAb27D5&ocid=spartandhp

 • Flemming Petersen

  Har hørt at studentfestene på psykologi er rene flatbanker orgiene, ikke noe gale i det, bare la meg se på 😉 de fine da

 • kjellM

  Best med kaklende høner.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!