Trump truer med å trekke pengestøtte til Berkley etter voldelig Breitbart-protest

Donald Trump truer med å trekke statlige tilskudd fra universitetet Berkeley i etterkant av voldelige protester før et arrangement med Milo Yiannopoulos.

Flere hundre studenter demonstrerte onsdag i forkant av et arrangement med Yiannopoulos, som er redaktør for det sterkt høyreorienterte nettstedet Breitbart.

Demonstrantene knuste vinduer, satte fyr på trepaller og kastet fyrverkeri og steiner mot politiet, som på sin svarte med tåregass.

Politiet ved universitetet, som ligger i delstaten California, iverksatte nødprosedyrer, og arrangementet ble avlyst.

Torsdag tok president Donald Trump til Twitter for å kommentere hendelsen.

– Hvis Berkeley ikke tillater fri tale og utøver vold mot uskyldige mennesker med et forskjellig ståsted – ingen føderale midler?, skriver Trump.

Les mer i Aftenposten

Orginalbildet til illustrasjonen ble tatt av Jake Mohan i 2008

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • Oliver Langeland

  Det er betalte opprørere fra venstresiden som slåss imot den kontrollerte opposisjonen Breibart. Rothschild, Soros osv finansierer slike studentopprør, black lives matter, Pegida osv. Man skal bare holde seg langt unna slike “eventer”. Det er meningen at folket skal slåss mot hverandre, bror mot bror, søster mot søster. The ruling class har alltid gjort det. Alt vil bli brukt for å segregere mennesker som f.eks mennesker som er for Trump og mot Trum, Politisk tilhørighet, geografisk tilhørighet, religion, status, inntekt, utdannelse, kjønn osv. Alt for å sette søkelyset vekk fra 1% , sentralbankene og bankene deres som finansierer krig og er grunnen for at gjelden kan kun øke uansett hva vi gjør. De rike vil bli rikere og vi alle vil bli fattigere hvis ikke nasjoner tar over monopolet deres når det gjelder produksjon av penger. Alt av skatter vil økes, pensjoner vil bli kuttet, kjøpekraften vil minke kraftig, krig og innvandring vil forsette i sin vante gang. Hvis ikke folket våkner så vil det også bli opprør i Norge. Dere i ektenyheter har et ansvar her!!

  Alternative Right Media – EXPOSED https://www.youtube.com/watch?v=B6mnwW4g1G4

  Our Similarities https://www.youtube.com/watch?v=-F_fZXnmySc

  • PK svada

   Breitbart er ikke opposisjonen, de spiller på lag med Trump.
   Det er venstresiden og venstre-orientert media som er opposisjonen nå.

   • Oliver Langeland

    Hva om du heller prøver å utdanne deg selv? Selvsagt spiller Breitbart på lag med Trump, men Trump spiller ikke på lag med USA derav en kontrollert opposisjon. Dere har blitt så kraftig lurt at det er trist. Du vil få deg en overraskelse etterhvert. Les hva jeg skrev og sjekk de forrige linkene og deretter denne: https://www.youtube.com/watch?v=En4cPOyzr2A og https://www.youtube.com/watch?v=irrbuaiUMVw Dessuten så er det finansnæringen som eier media og ikke venstresiden. Dem er kun et verktøy akkurat som Islam.

    • PK svada

     Hva med å få deg en jobb og inntekt.
     Jeg korrigerte dine faktafeil og da går du i svart.

     • densensurerte

      Du korrigerte vel ikke OL, gjorde du? Du bare trodde det.
      OL’s poeng er at Trump også er kontrollert opposisjon.
      Når du ikke forstår premisset (som du ikke trenger å være enig), klarer du ikke å tackle verken mann eller ball.
      Selv ønsker jeg ikke at det er slik OL beskriver.
      Samtidig observerer jeg det jeg observerer. At søster slåss mot søster og bror mot bror. Det får meg iallefall til å tenke.

     • PK svada

      Trump er i posisjon, ikke opposisjon. Trodde du visste såpass.

     • densensurerte

      OL legger et premiss som du enten ikke evner – eller prøver å forstå (og for all del – ikke forveksle forstå med at man automatisk er enig). Da blir det hele nytteløst.

     • PK svada

      Premisset er feil, og da blir alt feil.

     • densensurerte

      Så begynn der da.
      Hvorfor er premisset feil?

     • PK svada

      Breitbart er ikke i opposisjon til noen som helst, faktisk så er eieren av Breitbart Trumps rådgiver. Så han er i aller høyeste grad i posisjon.

     • densensurerte

      Du tilbakeviser ikke premisset til OL på denne måten.
      Premisset til OL er at både Clinton og Trump er styrt av en elite – og at de kranglene og kampene som nå oppstår – verbalt, demonstrasjonsmessig og faktisk via vold – er villet.
      Så man kanskje si at Trump og Breitbart på et vis da er kontrollert posisjon.
      Hva mener du om det, OL?

     • PK svada

      Jøss !!!

     • densensurerte

      Hva er det for noe?
      Er det ikke interessant å utforske dette videre?

     • PK svada

      Når du sitter og dikter opp ikke-eksisterende “premisser” så lurer jeg på om du hallusinerer, da er det ikke noe mer å diskutere.

     • densensurerte

      Det er det som er premisset som OL beskriver.
      Har du ikke fatta det?
      Det å forstå en motdebattant er ikke det samme som å være enig.

     • Oliver Langeland

      Det er slik jeg tenker og mener at dette er nesten som Bush da han sa; Enten er dere med eller mot oss. Denne polariseringen har jeg aldri vært vitne til før. Mange har jo blitt helt hysteriske når det gjelder Trump, både for og imot, men media mm må ta mye av skylden for det. Jeg tror mennesker må trekke pusten dypt og telle til 10. Jeg tror det blir som alle andre presidenter, hvor vi i vesten vil ikke legge så mye merke til forskjellen mellom Bush, Obama eller Trump dvs at det går sakte og sikkert mot den samme retningen.

 • Patrick Ramon

  Det der med ytringsfrihet er vanskelig for de venstrevridde, om ikke myndighetene slår hardt ned på slikt så tror de at de har rett å bruke vold.

 • PK svada

  JØSS ER DET MULIG !!

  Prostituerte fikk dekket tapt arbeidsfortjeneste
  Fire menn som i 2015 ranet åtte prostituerte, må i tillegg til opp til tre og et halvt års fengsel betale 15.000 kroner i erstatning for tapt arbeidsinntekt til hver av kvinnene, som jobbet som prostituerte. Det har Borgarting lagmannsrett konkludert med.
  http://direkte.vg.no/studio/nyhetsdoegnet#!verbatimId=589332c35152f7ec7c42e313

 • invernes

  Venstreekstreme burde miste retten til å leve.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!