USAs president Donald Trump kom med et kraftig angrep på svensk innvandringspolitikk idag.

Twittermeldingen kom etter at presidenten sa følgende på et valgkampmøte:

– Vi må holde landet vår trygt. Se på hva som skjer. Vi må holde landet vårt trygt. Se på hva som skjer i Tyskland, se på hva som skjedde i går kveld i Sverige. Sverige! Hvem hadde trodd det? Sverige! De tok inn store mengder, de har problemer som aldri før, sa Trump.

Dette førte til endel forvirring da det ikke hadde skjedd noen bemerkelsesverdig hendelse relatert til innvandring denne dagen.

Sveriges tidligere utenriksminister og statsminister Carl Bildt spurte på Twitter om hva Trump hadde røyket.

Sveriges ambassade i Washington så seg deretter nødt til å finne ut hva Trump siktet til. Det viste seg at Trump refererte til et kritisk innslag på Fox News med tittel «What the US could learn from Sweden’s refugee crisis» fra en journalist som hevder svenske myndigheter legger lokk på innvandringsrelaterte problemer.

Den svenske ambassaden har deretter twitret at de ser frem til å informere den amerikanske regjeringen om tilstanden i Sverige på innvandringsfeltet.

En rekke sentrale svenske politikere klager nå over at Trump sprer desinformasjon og svartmaler Sverige.

Ekte Nyheter har skrevet mye om tilstanden i Sverige på innvandringsfeltet. Det er blant annen en sterk økning av drap i Sverige de senere årene og Sverige har 2-3 ganger flere drap enn Norge per person, mange flere overfallsvoldtekter og antall overgrep mot kvinner setter nye rekorder etter offisiell svensk statistikk. Det har også kommet frem at svensk politi har mørklagt innvandrerkriminalitet for å ikke gavne Sverigedemokratene.

ektenyheter