President Donald Trump advarte i sin 50 minutter lange tale mot å få europeiske tilstander i USA. – Se hva som skjer i Europa, gjentok han flere ganger, og brukte Sverige, Tyskland og Frankrike som skrekkens eksempler.

President Donald Trump holdt fredag kveld norsk tid tale på den konservative konferansen CPAC (Conservative Political Action Conference) i Maryland som den første sittende president siden Ronald Reagan.

President Trump lovet de engasjerte tilhengerne at han ville holde sine valgløfter, og at han var president for det amerikanske folk og ikke for hele verden. Flere ganger under talen ble han avbrutt av de nærmere 10.000 kongressdeltagerne som reiste seg klappet og kom med begeistrede tilrop. Deltagerne regnes blant grunnfjellet i det republikanske partiet.

Trump forsikret igjen at hans viktigste mål var å garantere amerikanerne sikkerhet, og at et sterkere forsvar, bedre grensekontroll, en mur mot Mexico og å sparke narkotikahaier og drapsmenn ut av landet hadde høyeste prioritet.

Presidentens uttalelser om Sverige og problemer der i en tale sist lørdag skapte sterke reaksjoner hos svenske myndigheter, som ikke skjønte hva presidenten siktet til.

Les mer i Aftenposten

ektenyheter