Skal kjøring mot betaling være forbeholdt taxisjåfører med løyve? Nei, mener Oslo-opposisjonen, som krever en nasjonal taxi-debatt.

Politiet har avskiltet og bøtelagt en rekke Uber-sjåfører det siste halve året. To rettskraftige dommer slår fast at Uber er ulovlig i Norge, ifølge DN.

Onsdag får Oslo bystyre sin egen Uber-debatt. Da skal nemlig bystyret bestemme hva Oslo kommune skal mene om Samferdselsdepartementets forslag om lovendring vedrørende samkjøring og drosjeeieres plikt til å være tilknyttet drosjesentral.

Da vil Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre fremme et tilleggsforslag som slår et slag for en liberalisering av hele taxi-næringen, og med det åpne for at også aktører som Uber skal få slippe til.

Samtidig som Oslo-politikerne forbereder seg på debatt om taxi-næringens rammevilkår, viser Dagbladets rundspørring blant Oslo-byrådene at to byråder selv har brukt Uber.

En av dem er byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG). Det har bare skjedd en gang, og før hun ble byråd, opplyser Berg til Dagbladet. Som samferdselsbyråd har hun ansvaret for høringsuttalelsen som nå behandles. Hun er også øverste ansvarlig for taxi-løyvene i Oslo.

Den andre byråden er finansbyråd Robert Steen (Ap).

«Jeg har benyttet Uber ved et par anledninger siden jeg ble byråd», skriver Steen i en tekstmelding til Dagbladet.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter