Stortingets desidert rikeste representant, Nikolai Astrup (H), er blant de største private støttemottakerne fra Oslos klimafond.

I 2011 fikk Astrup drøyt 87 000 kroner for å bytte ut en oljefyr- og tank med en bergvarmepumpe og et utvidet system for vannbåren varme i familiens enebolig på Bygdøy i Oslo.

Utbetalingen er blant de største enkeltbetalingene gjort til privatpersoner i perioden VG har sett på, fra 1997 frem til høsten 2016.

Astrup er blant de hundre mest formuende personene i Oslo i følge ligningen for 2016.

– Vi er veldig fornøyde. En ting er vi bidrar til lavere klimagassutslipp ved at vi ikke lenger har oljefyr, men det er også greit å vite at vi ikke bidrar til lokale utslipp, sier Astrup, som er parlamentarisk nestleder i Høyre og leder av Stortingets transportkomite.

Les mer i VG

ektenyheter

7 KOMMENTARER

  1. Det familieeide Ulstein konsernet fikk i løpet av en periode over 70 millioner fra Innovasjon Norge, i samme periode tok eierne ut rundt 700 millioner i utbytte!
    Denne oversikten over hvem som har fått penger fra Innovasjon Norge fant jeg på E24, og opplysningen om utbytte fant jeg på purehelp.
    Hva skal en kalle slikt, kameraderi, korrupsjon, underslag, galskap?