Etter at Donald Trump nevnte Sverige i en tale, har de internasjonale mediene begynt å følge med på opptøyene i Rinkeby.

På mandag kveld løsnet politiet varselskudd da flere ungdommer begynte å kaste steiner mot dem i Rinkeby i Stockholm. En fotojournalist ble blant annet skadet under opptøyene. Saken er skrevet om i blant annet The New York Times, CNN og i Associated Press.

New York Times skriver at opptøyene i Stockholm har tildratt seg oppmerksomhet etter presidentens uttalelser og omtaler saken i en lang artikkel. CNN skriver at opptøyene kommer dager etter den amerikanske president Donald Trump sier at den høye kriminaliteten skyldes immigranter i Sverige.

Les mer i VG

Andre medier som har dekket saken er Washington Post, New York Post, Washington Times, LA Times, BBC, Herald Sun og Daily Mail.

ektenyheter