Politiet i Stockholm opplyser at det ikke var et varselskudd som ble avfyrt under opptøyene mandag kveld.

Under opptøyene i Rinkeby i Stockholm i går kveld gikk politiet først ut med at det ble avfyrt et varselskudd. Tirsdag morgen bekrefter Stockholmspolitiet at det dreide seg om et såkalt effekt-skudd og ikke et varselskudd. Forskjellen er om man skyter for å varsle eller skyter for å treffe.

Skuddet skal ha blitt avfyrt mot steinkasterne og de skjøt for å treffe, skriver flere svenske medier.

– Våre ansatte ble angrepet av en rekke personer, noen av dem var maskerte og kastet steiner. Det føltes så truende at det ble avfyrt et skudd som var utpekt for effekt, sier pressetalsmann Lars Bystrøm til Expressen.

Ingen personer skal ha blitt skadd av det avfyrte skuddet. Én politimann er skadd i en arm etter steinkast, og det er fremdeles uklart hvor alvorlig skadd han ble, skriver avisa.

Opptøyene i Rinkeby mandag kveld startet i sammenheng med at politiet skulle gjøre en arrestasjon rundt 20.30-tida, ved tunnellbanen. Maskerte personer kastet stein mot politiet, det skal være snakk om rundt 30 ungdommer som deltok i opptøyene.

Situasjonen utviklet seg utover kvelden, og på bilder av området ser man flere biler i brann. Det skal være snakk om et titalls biler. Hærverk og innbrudd preget også kvelden i Rinkeby.

En fotograf fra Dagens Nyheter er også blitt mishandlet av ungdommene.

Saken er dekket av Dagbladet

ektenyheter