VG hevder hardnakket at de bedriver journalistikk. Likevel klarer de altså å ha en hovedartikkel med tittelen: «Steve Bannon er Trumps mørke fyrste.» Artikkelen har ingenting med journalistikk å gjøre og er ren venstreekstrem propaganda. Her er noen av høydepunktene fra artikkelen. Steve Bannon omtales med følgende fraser:

«hylles av Ku Klux Klan»

«beryktet skikkelse lengst ute på høyresiden»

«den omstridte høyrerabulisten»

I ren konspiratorisk stil omtales Steve Bannon som «Den reelle presidenten» og «den sterke mann i kulissene.» VG hevder at «sakte, men sikkert fant han deretter veien inn i konspirative sirkler og alternative medier på ytre høyre fløy.»

Artikkelen inneholder få fakta, men en rekke negative personkarakteristikker. De ytterst få faktaene artikkelen inneholder er håndplukket for å stille Steve Bannon, og dermed Trump, i et så dårlig lys som overhode mulig. Artikkelen er altså et forsøk på karakterdrap, ikke journalistikk. Vi i Ekte Nyheter fremhever denne artikkelen for å gi noen av de mest åpenbare eksemplene på falske nyheter og venstreekstrem propaganda fra norske medier.

 

 

ektenyheter