Komitéledere på Stortinget krever svar etter at Norge satser milliarder på kontroversielt regnskogprosjekt i Kongo.

– Norge bør tenke seg grundig om før vi gir flere penger til Kongo, sier leder for Stortingets energi- og miljøkomité, Ola Elvestuen (V), til Dagbladet.

Venstre-politikeren mener regjeringen bør vente med å støtte regnskogsprosjektet før man har fått en demokratisk valgt og legitim regjering i Kongo.

Kongos president Joseph Kabila har gjentatte ganger utsatt valget i landet, på tross av at han har sittet lengre enn hva grunnloven tillater. Sist skyldte Kabila på at regjeringen ikke har råd til å gjennomføre et demokratisk valg.

– Her virker det som om man har bevilget for mye for tidlig. President Joseph Kabilas regjering er gjennomkorrupt. Før man er sikker på at pengene vil gå til bevaring av regnskogen, og ikke til nedhogging av regnskogen og korrupsjon, bør ikke Norge bevilge flere penger som kan gå til Kongo, sier Elvestuen til Dagbladet.

Søndag skrev Dagbladet om milliardprosjektet til den norske miljøvernministeren i Kongo. Pengene, som er bevilget for å bevare regnskogen i Kongo, fører til avskoging og miljøødeleggelser, mener norske miljøorganisasjoner.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter

5 KOMMENTARER

  1. Vi HIVER i penger ut vinduet. Legg 15 milliarder i 200-lapper i en haug på Youngstorget og 75 milliarder i tusenlapper foran Stortinget og tenn på skiten. Legg 1500 milliarder i 50-lapper foran slottet og tenn på slottet. Jeg er SÅ JÆVLA LEI at vi bruker opp fremtidige generasjoners arv på alskens taperprosjekter i bananrepublikker i den ubrukelige delen av verden. Hvem gir ikke FAEN i regnskogen i Kongo?? De jævlene vil ikke engang utlevere French som takk.

    • Alt er deler av den samme politiske agenda, som folk flest ikke vet om og heller ikke vil vite moe om.
      Folk flest vil heller forbli uvitende, og tro slik de er opplært til å tro, at alt skjer tilfeldig og at det er aldri noen som plamlegger noe som helst, bortsett fra feriereiser.