Islamistisk terrorist
Foto: Illustrasjonsfoto

Mandag ble det utført et selvmordsangrep mot en militærleir for styrker støttet av den amerikanskledede koalisjonen i den irakiske byen Mosul.

Det er uklart om noen soldater ble drept i angrepet, men nå har det kommet fram nye detaljer om den angivelige selvmordsbomberen – som skal ha dødd.

The Times skriver i dag at mannen som utførte selvmordsangrepet er et britisk medlem av Den islamske staten (IS). Avisa har fått identiteten til Jamal al-Harith (50) bekreftet av mannens bror. Også BBC erfarer at mannen døde i angrepet mandag.

The Times har snakket med mannens bror, etter at et bilde ble sluppet av IS i etterkant av angrepet. Bildet viser al-Harith som stitter smilende i førersetet på en bil fylt med eksplosiver, før bilen pløyer inn i militærbasen utenfor Mosul nord i Irak. En video viser at bilen kjører i høy fart på en grusvei, før en røyksky stiger opp.

Ifølge BBC og The Times er mannen født Ronald Fiddler, og oppvokst i Manchester i England. I 2001 ble han pågrepet av amerikanske styrker i Pakistan. I 2002 ble mannen sendt til den beryktede terrorfangeleiren Guantanamo Bay.

al-Harith ble løslatt to år etter. Han var én av fire briter som ble løslatt fra Guantanamo i 2004, og ifølge en rekke rapporter i britiske medier skal han ha blitt gitt opp mot én million pund (10 420 000 kroner) i kompensasjon fra britiske myndigheter etter han ble løslatt, skriver Sky News.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter