Jihadist fikk 10 mill av den britiske staten i erstatning – sprengte seg i lufta for IS

Mandag ble det utført et selvmordsangrep mot en militærleir for styrker støttet av den amerikanskledede koalisjonen i den irakiske byen Mosul.

Det er uklart om noen soldater ble drept i angrepet, men nå har det kommet fram nye detaljer om den angivelige selvmordsbomberen – som skal ha dødd.

The Times skriver i dag at mannen som utførte selvmordsangrepet er et britisk medlem av Den islamske staten (IS). Avisa har fått identiteten til Jamal al-Harith (50) bekreftet av mannens bror. Også BBC erfarer at mannen døde i angrepet mandag.

The Times har snakket med mannens bror, etter at et bilde ble sluppet av IS i etterkant av angrepet. Bildet viser al-Harith som stitter smilende i førersetet på en bil fylt med eksplosiver, før bilen pløyer inn i militærbasen utenfor Mosul nord i Irak. En video viser at bilen kjører i høy fart på en grusvei, før en røyksky stiger opp.

Ifølge BBC og The Times er mannen født Ronald Fiddler, og oppvokst i Manchester i England. I 2001 ble han pågrepet av amerikanske styrker i Pakistan. I 2002 ble mannen sendt til den beryktede terrorfangeleiren Guantanamo Bay.

al-Harith ble løslatt to år etter. Han var én av fire briter som ble løslatt fra Guantanamo i 2004, og ifølge en rekke rapporter i britiske medier skal han ha blitt gitt opp mot én million pund (10 420 000 kroner) i kompensasjon fra britiske myndigheter etter han ble løslatt, skriver Sky News.

Les mer i Dagbladet

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • Per Ståle Bratsberg

  Du store tid for noen idioter!
  Hvorfor i alle dager avlivet de ikke dette svinet i stedet for å løslate det??

 • Flemming Petersen

  10 mill!! Der ser man hvor gale de er og hva hvor mye den JÆKLA ALLAHU SNACKBAR betyr for pakket :

 • Flemming Petersen

  Vi har fått norsk statsminister i Somalia LOL (VG) Norsk-somaliske Hassan er blitt statsminister i SOMALIA, FY F nå går det virkelig åt skogen 😉

  • invernes

   Det finnes ingen norsk somalier ! han er og forblir somalier, men Erna kommer nok til å sende millionbeløp til han.

   • Flemming Petersen

    Så sant som det er sagt invernes. INGEN andre enn 12 generasjoners nordmenn kan kalle seg nettopp det 😉

 • invernes

  Fikk erstatning ja ? haha det beviser bare hvor sinnssyke myndigheter i Vest Europa er.

 • Humor at politikere bruker millioner på å direkte finansiere terrorister som ønsker å ødelegge vesten. “Men, han sa jo at han var uskyldig…”

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!