Eldre personer og folk som bor i landlige områder er langt mer skeptisk enn yngre som bor i byene.

Harald Andresen (71) vil ut av EØS og Schengen, stenge grensene og bli «herrer i eget hus». Én av tre nordmenn mener som han ifølge ny nasjonal undersøkelse. Det er at innvandring truer norsk kultur.

På et gammelt småbruk på Fosen-halvøya bor Andresen, med storslått utsikt over Trondheimsfjorden. Her har han levd stort sett hele livet, og jobbet blant annet som nattevakt på verftet, i det lokale fergeselskapet og i butikk. Før var han aktiv i partiet Demokratene, nå er han pensjonert og aktiv i innvandringsdebatten på Facebook.

Andresen mener «flertallet av dem som kommer» som asylsøkere, aldri vil klare «å tilpasse seg norsk kultur».

– Dette er folk som ikke kan integreres. Vi har lovet dem et flerkulturelt samfunn her, og dermed skapt oss selv et stort problem … De jobber jo lite, særlig kvinnfolkene. Dette truer oss på flere måter, hele vår kulturarv står i fare når det kommer så mange, mener 71-åringen, og nevner hijabdebatten, kjønnsdelt svømmeundervisning og barnebruder.

Andresen vil ut av EØS og Schengen, stenge grensene og bli «herrer i eget hus».

– Vi som mener disse tingene, blir fremstilt som nazister og bygdetullinger. Men hadde vi sagt det samme under krigen, ville vi vært gode nordmenn, sier Andresen.

Les mer i Aftenposten

ektenyheter

5 KOMMENTARER

 1. Vi har jo hatt islam i Europa før og har kriget mot de i flere hundrede år før vi ble kvitt de.
  Folk har ikke lært seg historien og det er jo et stort problem!
  Alle kjenner jo historien om Hitler, men ikke alle forstår at EU fortsetter der Hitler måtte gi opp.

 2. Skolen har i mange ti-år spredt propaganda om hvor snille og flinke muslimer er, og hvor forferdelig nordmenn har oppført seg mot de som kom på 70-80 tallet.
  Når gjennomsnittlig IQ er 100 vil 50% av befolkningen ha lavere enn snittet; så er det ikke overraskende at kun 1/3 av befolkningen klare å gjennomskue propagandaen og skjønne hvilken selvutslettelse fri innvandringspolitikk faktisk er.

 3. Innvandrere generellt truer ikke norsk kultur, men muslimer gjør det.
  Derfor burde islam være forbudt i Norge, og ingen muslimer burde få komme inn i landet uten å forlate islam først.

  Men det er dessverre for sent nå.
  Norge er allerede ødelagt, og den prosessen begynte allerede i 1851 da paragraf to i grunnloven ble ulovlig fjernet av korrupte politikere.

  At den ble ulovlig fjernet, betyr at den gjelder ennå,selv om politikerne, dommere og rettsvesen ikke bryr seg om den, men prøver å innbille folket at de kan forandre grunnloven som de selv vil for å fremme sin egen agenda.