Foreldre permanent fratatt barn etter bruk av uvalidert IQ-test

En amerikansk IQ-test ble brukt på babyen til Sylvia og Trond, men testen er ikke tilstrekkelig kvalitetssikret for bruk i Norge.

Trond Rikard (40) og Sylvia Ensby (44) på Hønefoss ble fratatt babyen sin etter at det hadde kommet en anonym bekymringsmelding om at hun var lett psykisk utviklingshemmet, noe som er dokumentert feil.

– Det er helt umenneskelig. Det er helt utilgivelig det de har gjort mot oss, har Sylvia tidligere sagt til TV 2. De vant omsorgen for sønnen tilbake i Fylkesnemnda. Men i tingretten ble det besluttet tvangsadopsjon.

– Det betyr at vi da aldri noen gang får se han igjen, sa Trond Rikard.

Babyen til Trond Rikard og Sylvia Ensby ble IQ-testet før Ringerike Tingrett besluttet tvangsadopsjon.

Resultatet av utviklingstesten, som ga en svært lav IQ-skåre, var det viktigste argumentet for å frata foreldrene barnet. Det ble konkludert med at gutten trengte særlig sensitiv og kompetent omsorg, noe retten mente foreldrene ikke kunne gi. Blant annet ble det lagt til grunn at mor har kognitive vansker.

Norsk psykologforening mener bruk av slike IQ-tester på babyer er betenkelig, og viser til at de ikke er kvalitetssikret i Norge.

Ifølge Jens Egeland, leder av Testpolitisk utvalg i Norsk Psykologforening, er det neppe mulig å IQ-teste babyer i Norge.

– Snakker vi om babyer så vil jeg være betenkt på det, sier Egeland, som uttaler seg på generelt grunnlag, til TV 2.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • PK svada

  Groteskt, får barn høyere IQ hvis de blir plassert i et fosterhjem?
  Hele greia er bare bullshit !

  • DrD .

   Dette har blitt forsøkt i USA hvor sorte barnehjemmsbarn ble delt i to grupper.
   Den ene gruppen ble boende på barnehjemmet hvor de hadde lite stimuli og kun minimal oppfølging. Den andre gruppen ble adoptert bort til hvite familier.
   De som ble adoptert bort fikk en markant økning i IQ, noe som holdt seg opp i ungdomsårene, men innen den tid hadde barnehjemsbarna også økt litt. Til slutt satt begge grupper igjen med tilnærmet lik IQ, men den var fortsatt lavere enn hva som er gjennomsnittet for hvite.

 • DrD .

  Det mest interessante hadde vært å fått de ansatte i barnevernet til å ta en IQ test. Mye tyder på at gjennomsnittet kommer til å bli skremmende lavt blant de ansatte; for hva ellers er forklaringen på at de ikke skjønner hvilken fare de utsetter seg selv for. De tar barn fra foreldre på manglende grunnlag og i dirkete brudd av menneskerettighetene. I tillegg skylder de på lav IQ hos foreldrene de tar barna fra; men hvis disse foreldrene virkelig er mentalt tilbakestående, så er de heller ikke strafferettslig tilregnelig når de tar hevn mot de i barnevernet som har stjålet barnet deres…

  Barnevernet har og valgt en farlig retning når de går etter normale folk som muligvis har noe lavere intelligens enn gjennomsnittet. Dette betyr at de må gå etter alle innvandrere da disse har en betydelig lavere IQ enn nordmenn. Syrere har et gjennomsnitt på 88, Irakere 87, Somaliere 68!!!, Nigerianere 84, Pakistanere 84, selv mange Tyrkere må passe seg for barnevernet da de har et gjennomsnitt på 90…
  https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

  • PK svada

   Det var visstnok barnet som hadde lav IQ, barnevernet har ingen kompetanse på dette området overhodet.

   • DrD .

    Foreldrene ble fratatt barnet fordi noen hadde tipset om at en av foreldrene hadde lavere IQ. Barnevernet testet så barnet og påstår at barnet er tilbakestående og krever spesiell omsorg, noe de påstår foreldrene ikke kan sørge for.
    Barnevernet missbruker tester, skjuler fakta og bryter menneskerettighetene.

  • Alfred Furuholmen

   Bra slikt kommer frem i lyset!
   Faktisk er lav IQ en av årsakene til kriminalitet og en forklaring på hvorfor negrene i USA er sterkt overrepresenterte i kriminal statistikken.
   Her i landet øker kriminaliteten fordi vi har stor innvandring av lavtstående mennesker.

 • Flemming Petersen

  Samfunnet har spilt fallitt når der er behov for et barnevern.

 • Siri Kleiven

  Det er mange mange slike saker. Det går fort prestisje i dem. Det med iq testen er bare en av mange ting de finner på for å frarøve foreldrene barna.

 • Alfred Furuholmen

  Helt horribelt!
  IQ test av en baby er jo helt absurd og bare et løgnaktig påskudd for at noen onde mennesker skal få utfolde sin ondskap.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!