Det er slutt på debattene som Hugo Chávez var gjenstand for. I fjor ble det venezuelanske diktaturet et faktum.

Tre år etter de store protestene mot Maduro-regjeringen i februar 2014 så erklærte Freedom House i år Venezuela et ikke-fritt, eller autoritært regime. Det er slutt på debattene som den karismatiske og omstridte President Hugo Chávez (1998-2013) var gjenstand for. Etter hans død tok det tre år før skinnet av demokrati var borte. Det har vært et raskt og brutalt fall for et regime som lanserte seg som en demokratisk revolusjon i Latin-Amerika.

Debattene rundt Chávez’ Venezuela var omfattende. Kritikerne hevdet at det var lite igjen av maktfordeling og det liberale demokratiet, støttespillerne viste til Chávez overlegne seiere i valg etter valg og at folkestyret var styrket. Etter hans død i 2013 derimot, har det gått fort nedover økonomisk, sosialt, og politisk.

Les hele innlegget fra Leiv Marsteintredet i VG

ektenyheter