Da Bjørn-Terje Nikolaisen (27) ble permittert, var han allerede oppmeldt i to fag som privatist ved en nettskole. Fordi han ikke sa ifra om dette da han søkte om dagpenger, krever Nav nå tilbake 95.000 kroner.

Et drøyt år etter at Bjørn-Terje Nikolaisen ble permittert, har han nå fått den endelige beskjeden fra Nav:

Han må betale tilbake 95.000 kroner som han hadde fått utbetalt i dagpenger. Grunnen er at han ikke ga beskjed om at han tok opp to fag som privatist ved en nettskole da han ble permittert.

– I Navs øyne er jeg en svindler. Men jeg mener at det må være bedre å gjøre noe for å øke sannsynligheten for å få jobb, fremfor å sitte hjemme og tvinne tommeltotter når man er permittert, mener Nikolaisen.

Det var like før jul i 2015 at Nikolaisen ble permittert fra stillingen som ROV-pilot (operatør av fjernstyrte undervannsfarkoster) i Nordsjøen. Han hadde lenge visst at jobben hans i Oceaneering AS hang i en tynn tråd, og hadde allerede før han ble permittert meldt seg opp som privatist ved Nettskolen i Nordland.

Les mer hos E24

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)

ektenyheter