Da Bjørn-Terje Nikolaisen (27) ble permittert, var han allerede oppmeldt i to fag som privatist ved en nettskole. Fordi han ikke sa ifra om dette da han søkte om dagpenger, krever Nav nå tilbake 95.000 kroner.

Et drøyt år etter at Bjørn-Terje Nikolaisen ble permittert, har han nå fått den endelige beskjeden fra Nav:

Han må betale tilbake 95.000 kroner som han hadde fått utbetalt i dagpenger. Grunnen er at han ikke ga beskjed om at han tok opp to fag som privatist ved en nettskole da han ble permittert.

– I Navs øyne er jeg en svindler. Men jeg mener at det må være bedre å gjøre noe for å øke sannsynligheten for å få jobb, fremfor å sitte hjemme og tvinne tommeltotter når man er permittert, mener Nikolaisen.

Det var like før jul i 2015 at Nikolaisen ble permittert fra stillingen som ROV-pilot (operatør av fjernstyrte undervannsfarkoster) i Nordsjøen. Han hadde lenge visst at jobben hans i Oceaneering AS hang i en tynn tråd, og hadde allerede før han ble permittert meldt seg opp som privatist ved Nettskolen i Nordland.

Les mer hos E24

ektenyheter