Trumps «muslimforbud» skaper harme verden rundt. Lite visste de om at Trump fortsetter der Obama slapp. I 2011 stanset Obama innreise for irakiske flykninger i et halvt år pga. sikkerhetshensyn.

Bloomberg:

Her hinter Bloomberg til at Trump har selv håndplukket land som han ikke har noen forretningsinteresser i, noe som er helt feil. Flere av landene har vært plukket av Obama-adminstrasjonen:

Fra Department of Homeland Secirity:

Release Date: February 18, 2016
For Immediate Release
DHS Press Office
Contact: 202-282-8010

WASHINGTON—The Department of Homeland Security today announced that it is continuing its implementation of the Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act of 2015 with the addition of Libya, Somalia, and Yemen as three countries of concern, limiting Visa Waiver Program travel for certain individuals who have traveled to these countries.

Fra «Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act Frequently Asked Questions«:

 

 

Dette er altså fra «Terrorist Travel Prevention Act of 2015» (under Obamas periode).

CNN hintet tilogmed med å si at «disse landene var navngitt i en lov fra 2016 som handlet om innvandring fra «bekymringsverdige land»:

Bannlyste irakere i 2011

Obama-administrasjonen stanset irakere fra å komme inn i USA i 2011 i en periode på 6 måneder, rapporterer ABC News.

Som et resultat av Kentucky-saken, har utenriksdepartementet stoppet med å behandle Irak-flyktninger for seks måneder i 2011, fortalte statlige tjenestemenn til ABC News – selv for mange som heltemodig hadde hjulpet amerikanske styrker som tolkere og ressurser for intelligens. En iraker som hadde hjulpet amerikanske tropper var drept før hans flykningesøknad kunne bli behandlet pga. innvandringsforsinkelsene, sa 2 amerikanske tjenestemenn. I 2011 ble færre enn 10 000 irakere bosatt som flykninger i USA, halve antalallet året før, viser utenriksdepartementets statistikker.

Obama signerte Visa Waiver Program Improvement and Terrorist Travel Prevention Act som en del av et offentlig forbrukspakke. Lovgivningen strammet inn på visumprogrammet, som tillater borgere fra 38 land å besøke USA for mindre enn 90 dager uten visum.

Norge nektet opphold til tolk

Det har også vært lignende situasjoner i Norge, der bla. en afghansk tolk ble nektet opphold.

Afghanske Faizullah Murad måtte flykte fra hjemlandet etter å ha vært kamptolk for norske styrker i Afghanistan. Nå har han søkt asyl i Norge, men norske myndigheter vil ikke behandle søknaden hans.

Journalister burde sjekket kildene bedre

Seth J. Frantzman som skrev et blogginnlegg om dette, skriver blant annet:

Så hvorfor tok ikke noen av de tusener av journalister som dekte dette og leste det samme dokumentet, og spurte seg det samme spørsmålet og gjorde den samme granskningen om hvor de syv «bekymringsverdige landene» kom fra? Et enkelt Google-søk ville avslørt historien. Og litt søk rundt i den amerikanske loven ville ha forklart det.

Nigel Farage: Ikke ta terrorråd fra Europa

Nigel Farage i en repotasje sier «En ting som Donald Trump ikke må gjøre, er å ta råd for å takle terror fra franske presidenten og den tyske kansleren, for de er de som åpnet dørene for IS»

Noen av landene på listen har innreiseforbud av den jødiske staten Israel

Av landene på listen finner vi at Iran, Irak, Libya, Syria og Yemen har innreiseforbud for mennesker fra Israel.

Segregering basert på tro finner du i Saudi-Arabia. Hvor er kritikken?

 

Her er Filosofen og radiovert Stefan Molyneux med sin tirade om saken:

ektenyheter