Trump roser «Brexit» – mener EU er på randen av kollaps

Donald Trump roser Brexit, flørter med Putin – og vil ikke legge ned Twitter-kontoen sin når han fredag blir verdens mektigste mann.

– Storbritannia ville ha sin egen identitet, sier USAs kommende president Donald Trump om Brexit.

Sitatet er gitt til mannen som har blitt kalt «virkelighetens Frank Underwood», tidligere justisminister i Storbritannia, Michael Gove.

Gove har kommet med et skikkelig «takk for sist» til britenes statsminister Theresa May. Den tidligere Brexit-generalen er nemlig den andre britiske politikeren som har fått møte USAs kommende president, Donald Trump – før landets egen statsminister.

Møtet er gjengitt i den britiske storavisen The Times, hvor Gove har vært spaltist siden han ble avsatt av nettopp Theresa May etter Brexit.

Gove har møtt Trump i det forgylte Trump Towers sammen med en journalist fra den tyske storavisen Bild. I møtet kom Trump med en rekke oppsiktsvekkende uttalelser om Europa:

• Trump om Brexit: USAs kommende president roser britenes avgjørelse om å forlate EU, og sier det var et «smart» valg. Trump sier videre at flere andre land trolig vil følge Storbritannias «brexit».

– Han har også tidligere støttet «brexit». Man kan sette spørsmålstegn ved om han ser den store nytten av EU og den rollen som EU spiller sikkerhetspolitisk og storpolitisk i Europa, sier USA-forsker Svein Melby.

Trumps Mexico-mur: «Kan gi større makt til Kina»

• Trump om forholdet til Storbritannia: President Obama uttalte etter Brexit at Storbritannia nå ville komme bakerst i køen når det gjaldt nye avtaler. Trump vil på sin side inngå en handelsavtale med Storbritannia så fort som mulig.

• Trump om Putin: – Russland lider nå, på grunn av sanksjonene, men jeg tror at noe kan skje som kan gjøre det bedre for folk, sa Trump – og åpnet for å gjøre nye avtaler og løfte sanksjonene mot Russland. Samtidig pekte han på Nato som «foreldet» – og mener Nato trenger reform.

Les mer i VG

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
  • invernes

    Man lever i et håp at folk i Europa vender seg mot EU , dette sataniske organet burde knuses.

    • Roger

      Men EU er jo hovedkunden for Russisk gass. EU betaler for lønnen din…

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!