Foto: Illustrasjonbilde

Svenskene vil gi amerikanerne klar beskjed om hva de mener om innreiseforbudet. Utenriksminister Børge Brende (H) har foreløpig ikke kalt inn den amerikanske ambassadøren på teppet.

Trump kunngjorde fredag at flyktninger og statsborgere fra syv muslimske land heretter vil bli nektet adgang til USA. Det har svenske myndigheter reagert kraftig på, og utenriksminister Margot Wallström har mandag kalt USAs fungerende ambassadør inn på teppet.

– Denne beslutningen øker mistroen og motsetningene mellom mennesker. Ikke siden andre verdenskrig har så mange mennesker vært på flukt fra krig og konflikter. Det er alle lands solidariske ansvar å hjelpe dem, også USAs, sier Wallström, ifølge NTB.

Hun mener presidentordren fra Trump inneholder «flere utydeligheter» og krever en klargjøring fra hans administrasjon, blant annet om hvordan personer med dobbelt statsborgerskap vil bli rammet av det nye innreiseforbudet.

Ekte Nyheter har skrevet mye om svenske tilstander. Sverige har 2-3 (se her og her) ganger flere drap enn Norge per person, mange flere overfallsvoldtekter og antall overgrep mot kvinner setter nye rekorder etter offisiell svensk statistikk. Likevel mener altså Margot Wallström at amerikanerne har noe å lære av landet på innvandringsfeltet.

Margot Wallström har i sin tid som EU-parlamentariker tjent 27 millioner SEK og opparbeidet seg 22 mill SEK i pensjon. Begge tallene er etter skatt. Wallström er også blitt etterforsket for korrupsjon i forbindelse med husleiekontrakter og er blitt erklært uønsket i Israel for uttalelser vedrørende terrorisme.

Saken er dekket i Aftenposten

ektenyheter