Foto: Illustrasjonsbilde

Vippe-partiet Rødt vil kaste Lan Marie Nguyen Berg, dersom byråden ikke sier opp avtalen med Oslos skandalerammede søppeltømmere.

Det sier partiets leder Bjørnar Moxnes i en pressekonferanse mandag formiddag.

Oslos mindretallsbyråd består av Ap, SV og MDG, og regjerer med støtte fra Rødt. Dette er første gang partiet bruker sine vippemandater i bystyret for å presse byrådet.

– Hvilken nytte er vi for velgerne våre om vi sitter stille og ser på dette, spør Moxnes i pressekonferansen.

– Alt annet enn å heve kontrakten er å si at bruddene på arbeidsmiljøloven og 30 000 klager er til å leve med. For Rødt er ikke dette til å leve med, sier Moxnes som begrunnelse for trusselen om mistillitsforslaget.

Byråd Lan Marie Nguyen Berg har ikke ønsket å kommentere trusselen om mistillitsforslag mot henne overfor VG. Underveis i pressekonferansen kom meldingen om at Pål Sommernes går av som sjef for Renovasjonsetaten i Oslo, etter initivativ fra Berg.

Les mer i VG

ektenyheter

9 KOMMENTARER

 1. Moxnes har rett i denne saken. Dette private søppelfirmaet er faktisk et urusselt søppelfirma i ordets (søppel!!) rette forstand. Ren svindel & bedrag!! De burde vært sparket for lengst. Det samme burde denne MDG-miljødama, Lan. Fullstendig ubrukelig og en svært kostbar katastrofe for Oslo kommune og innbyggerne her. Det burde vanke sviende bøter pluss noen timer i gapestokk på byens torg for både søplemennene og lille Lan. Hehe, litt artig at en ung Stalinist prøver å rydde opp i kaoset til AP-MDG byrådet.

   • Jeg tror du har rett. Her lukter det råttenskap! Mdg-Lan er en slags grønn sosialist, likevel nøler hun med å kvitte seg med dette private søppel-firmaet. En møkkabedrift som beviselig misbruker ansatte, ikke leverer tjenester de tar betalt for pluss, pluss mye annen uredelighet. Jeg tror det er en ren gangster-avtale mellom dette private søppelfirmaet og de udugelige byrådsmedlemmene. Godt mulig Stalin-Moxnes kjenner til skandaløse ulovligheter, men ikke vil utlevere det rød-grønne byrådet til offentligheten, vanære og politietterforskning!

   • Ei sånn kulturrevolusjonær lita tøtte ofrer vel hva det skal være..hu ofrer alle bønna om så (det ligger i naturen til disse ivrige små fotsoldater med revolusjonære ambisjoner og totalitær glød i blikket) og fremdeles klare å fremstå som liketil og jovial, smile bredt til alt og alle..Ja det smilet et kapittel for seg selv..Har som regel ikke noe imot folk som smiler…nå og da, engang iblant, men det smilet er jo påklistra 24/ 7-365..det ække til å holde ut.
    Hu må være en selvskreven kandidat som «The Joker» i den neste Batman filmen..Får håpe MDG-Lan og vennene hennes ved de neste valg havner der de hører hjemme..på skroten/ blir skrotet hele gjengen..det har de ærlig fortjent.

    He he, samrøre?…er vel ikke lenge før noen i den samrøra der pådrar seg/ blir på-spandert betongsko, snart, sånn som de holder på.