Foto: Illustrasjonsbilde, laget av redaksjonen. Public domain.

På nyttårsaften i Dortmund sang mer enn 1000 menn «Allahu Akhbar», skjøt fyrverkeri på politi og tente på en historisk kirke.

Alt kl 19 ble en mann innlagt på sykehus med førstegradsforbrenninger i ansiktet og på hendene etter fyrverkeri ble skutt mot en gruppe hjemløse folk utenfor byens sentralstasjon. Mer enn to dusin mennesker ble skadet i sammenheng med festelighetene i Dortmund, noen alvorlig.

Kvelden ble beskrevet som «stille» av politiet i en kunngjøring og som «normal» av en talsmann for bystyret.

Men kl 23.30 annonserte politiet at de sendte forsterkninger til den allerede sterkt utvidede bemanningen i sentrum på nyttårsaften.

Ved midnatt eskalerte situasjonen. Ruhr Nachrichten rapporterte at en mobb på «minst tusen unge menn» begynte å kaste fyrverkeri på ansamlinger av besøkende, inkludert familier og barn. Politiet ba dem stoppe, men ble da selv beskutt med fyrverkeri.

Til tross for forbudet mot å sette opp fyrverkeri rundt kirker måtte brannfolk intervenere etter at fyrverkeri ble skutt mot St Reinoldskirken. Taket ble antent.

Hendelsen er blitt dysset ned i media.

Da identitære forrige måned okkuperte samme kirke i en protest gikk derimot den lokale pastoren og en «antirasistisk» organisasjon offentlig ut og fordømte handlingen.

Les hele saken hos Breitbart

ektenyheter