Obama hadde riktignok rekorden i 2009, men Trump var ikke langt unna Obamas mengde i 2012. Media og sosiale medier spredde feilaktig bilde.

Dette er bildet som er spredd av media og sosiale medier for å gjøre narr av oppmøtet til Innsettelsen av Trump som president:

Foto: «Nøytrale» Reuters

 

Time

 

Grunnen til at det er så få på bilde til høyre (Trump) har så beskjeden mengde er fordi bildet er tatt tidligere på dagen før alle hadde kommet.

Tidligere tall:

Barack Obama, 2013 1 million
Obama, 2009 1,8 millioner
George W. Bush, 2005 400,000
Bush, 2001 300 000
Bill Clinton, 1997 250 000
Clinton, 1993 800 000
George H.W. Bush, 1989 300 000

 

Man må også ta i betraktning at New York og Washington DC har en stor Demokratisk velgermasse. Det var en fredag, og Republikanere er størst representert i privat sektor. Det da også mindre sjangs for at de får fri fra jobben på en fredag:

Gallup:

Union members, whether they work for the government or the private sector, are more likely than nonunion workers to be Democrats than Republicans. The gap is greatest among unionized state government workers, who are twice as likely to be Democrats. State workers are also more likely to be Democrats than are federal, local, or nongovernment workers, regardless of union status.

Sean Spicer var tydelig irritert på denne misrepresentasjonen og fokuset media hadde på dette. Dagbladet har faktisk som første og kanskje eneste media i Norge belyst dette. Her er et YouTube-klipp de har på sin kanal:

 

CNN har et «Gigapixel»-bilde der de viser hele seremonien og folkemengden:

Foto: CNN GigaPixel
Media bestridet seertall

Media spurte Sean Spicer om «lave seertall», men så «glemte» de at folk har PCer, tablets og telefoner der de kan se live på internett.

 

ektenyheter