Fort Lauderdale flyplassterrorist Esteban Santiago var registrert på MySpace under navnet «Aashiq Hammad» og spilte inn islamsk religiøs musikk på siden 3 år før han tjenestegjorde i Irak.

Esteban Santiago dro målrettet fra Alaska til Florida med et våpen han lovlig hadde kjøpt. Han gikk på toalettet for å lade våpenet og drepte 5 personer.

Et søk i databasen Nexis avslører at mannen, som originalt er fra Puerto Rico, har begge epostene var registrert i hans navn:

Den andre eposten, «[email protected]», er hvordan GotNews fant ut hvem han var før mainstream media gjorde det. Og de fant ut at han postet på et sprengstoff/våpen-forum om massenedlastning av terroristpropagandavidoer i 2007.

 

Hørte stemmer i hodet

Han skal også ha opplyst til politiet i Anchorage i Alaska hvor han bodde, og fortalt at han hørte stemmer i hodet.

Esteban ble sendt til psykriatisk behandling og dimmitert.

Sparket fra militæret

Han ble dimmitert i August for utilfredsstillende ytelse.

Etter han kom fra Irak i 2011 sa onkelen hans at «han ikke følte seg bra», men de gjorde ikke noe med det. Familien ser ut til å ha vendt det døve øret til og ikke hjulpet han.

Hadde rulleblad og var voldelig

Han var siktet for en hjemmevoldssak i januar 2016. Han ødela en dør da han tvang seg inn på badet til sin kjæreste. Kvinnen fortalte politibetjentene at han ropte at hun skulle gå, kvalte henne og klappet til henne.

En måned senere, sa kommunale aktorer at han brøt betingelsene for løslatelsen da betjenter fant han i hjemmet hennes under en rutinesjekk. Han fortalte politiet at han hadde bodd der siden han ble sluppet fra varetekt den forrige måneden. Hans advokat, Max Holmquist,  ville ikke diskutere om klienten.

Broren hans, Bryan Santiago, sa at Esteban hadde spurt om psykologisk hjelp, men fikk nesten ingenting.

CNN og andre bleknet bilde

I en stil vi kjenner fra Sverige, valgte CNN av «ukjente» grunner å ha bildet av han i sorthvitt uten fingeren som er IS-tegn, slik at det så blekere ut. Flere venstreorienterte har adressert han som «white hispanic», noe de også gjorde da George Zimmermans identitet ble kjent da han skjøt Trayvon Martin.

 

Varseltegnene var der, ingen gjorde noe. Familien skylder på myndighetene.

Kilde: GotNews.

ektenyheter