Britisk høyesterett: Brexit-avgjørelsen må tas i parlamentet

Britisk høyesterett har tirsdag bestemt at det må holdes en avstemning i Parlamentet før utmeldingsforhandlingene med EU kan starte.

De elleve høyesterettsdommerne har også enstemmig besluttet at det ikke er nødvendig at Skottland, Nord-Irland og Wales gir grønt lys for at brexit-prosessen kan innledes.

Artikkel 50 må utløses før Storbritannias formelle utmeldingsprosess fra EU kan starte. Tidligere har en lavere rettsinstans kommet fram til at det er Parlamentet som utløser artikkel 50, en kjennelse om regjeringen anket.

De elleve høyesterettsdommerne har også enstemmig besluttet at det ikke er nødvendig at Skottland, Nord-Irland og Wales gir grønt lys for at brexit-prosessen kan innledes.

Artikkel går mest sannsynlig igjennom, selv om noen i deres eget parti skulle gjøre opprør. Jeremy Corbyn har sagt at han skal stemme for Brexit, da han vil respektere resultatet.

 

Les mer i Nettavisen.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • invernes

  Hva venter de på i England ? skal EU muslimer ødelegge landet helt først ? få ut fingeren engelskmenn gå ut snarest mulig fra EU helvetet.

 • Lone Wolf

  Hvis brexit-avgjørelsen må tas i parlamentet, så blir det ikke noe brexit.

  • Siri Kleiven

   Dette er selvsagt planlagt. Farage har snakket litt om det. Jeg ser ikke denne May som helt legitim

 • Anne Hansen

  ALARM!!! Nylig er det fremmet forslag om: nordisk statsborgerskap. Utlagt betyr dette fri flyt av borgere mellom Danmark, Sverige, Finland og Norge. I gamle dager hadde dette forsåvidt vært grei skuring, men med dagens skandaløse frie innvandring til spesielt Sverige!!? Åhh du hellige jul!!

  Erna burde heller ASAP bygge en mur mot Sverige i stedet for å fantasere om “nordisk statsborgeskap”. Det norske folk må nå gripe høygaflene og storme regjering og Storting! Nordisk statsborgerskap MÅ STOPPES!!

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!