Falske «falske nyheter»: Den tyske pressen, sammen med politikere, det tyske politiet og venstrevridde nyhetsbyråer (deriblant Dagbladet) har angrepet Breitbart Londons repotasje om en en mobb på 1000 mann, der mange ropte «Allahu Akbar», og skjøt fyrverkeri mot en av de eldste kirkene i Dortmund på nyttårsaften.

Overskriftene, som smykker seg med «falske nyheter»-begrepet som mainstream media har begynt å bruke, fremstiller innholdet på nesten helt lik måte som Breitbart London gjorde:

  • Det var 1000, mesteparten menn
  • Mesteparten ikke-etniske tyskere
  • Gjentatte rop med «Allahu Akbar»
  • Free Syrian Army-flagg ble veivet
  • Brann ved/på taket til kirken forårsaket av fyrverkeri

Den eneste korreksjonen Breitbart London var glad for å gjøre var alderen på kirken, som ikke er noen betydelig feil som på noen måte endrer på faktumet av hendelsen.

Det er ingen som betviler at det var brann på stillaset på/ved taket.

Nektet å samarbeide

Et vitne til hendelsen, Peter Bandermann fra den Breitbart-kritiske siden Ruhr Nachrichten (RN), nektet å assistere Breitbart London med repotasjen av hendelsen, til tross for at de rapporterte den selv.

Lenge før kontroversene rundt repotasjen begynte, gikk Breitbart London til RN, og ville kjøpe en lisens for bildene de hadde tatt. Bandermanns Ruhr Nachrichten – motsatt av hva de fleste journalister ville gjort i en lignende situasjon – nektet å selge historien og bildene til Breitbart News.

Politikere ville dysse ned

«Vi ristet på hodene i vantro da vi så hvor politisert denne operasjonen var», sa Gunnar Wortmann, en talsperson for Dortmund-politiet.

Justisministeren i Hessen, Eva Kühne-Hörmann, sa at «Faren er at disse historiene sprer seg utrolig fort og lever av seg selv».

NRK med «falske nyheter» pga. en liten glipp?

NRK hadde nylig en artikkel om Fort Lauderdale-skytteren der de omtalte våpnene hans som «Glock-revolvere», noe som ikke finnes. Glock produserer kun pistoler. Med den standarden og millimeterjustisen Dagbladet og andre bruker, ville de måtte arrestere hele artikkelen til NRK som «falske nyheter».

Se selv:

Malmø med samme problemer

Det var fullstendig kaos i Malmø, Sverige. Folk holdt og veltet raketter og bakkebatterier, og siktet mot tak og mennesker.

Politiet kjørte hvileløst rundt uten å gjøre noe spesielt midt i alle eksplosjonene. Skrikende og gråtende barn ble også hørt.

 

Les mer i Breitbart.

ektenyheter