Foto: YouTube

AUF-leder Mani Hussaini er født i Syria, og frykter det gjør at han rammes av USAs innreiseforbud. Nå tar ungdomspolitikeren til orde for at Donald Trump bør nektes inngang til Norge.

– Hvis vi skal følge logikken hans, så mener jeg at han er et fare for vårt demokrati og de vestlige verdiene. Da kan Norge si at Trump ikke er velkommen i Norge, sier Hussaini og viser til at lederen for det britiske arbeiderpartiet har tatt til orde for det samme.

Den amerikanske presidentens omstridte presidentordre om flyktninger og immigranter har ført til sterke reaksjoner verden over.

Millioner av mennesker nektes nå innreise til USA. Mani Hussaini tror hans fødested, Syria, gjør at også han er én av dem.

Trump har blant annet innført et innreiseforbud på 90 dager for personer fra sju muslimske land, deriblant Syria.

Hussaini er norsk statsborger og har norsk pass. Han forteller at han har forsøkt å fjerne sitt syriske statsborgerskap, men at beskjeden fra den syriske ambassaden er at det ikke er mulig.

– Så det er sannsynlig at jeg ikke hadde kommet inn i USA nå, sier han til NRK.

Leder for Unge Høyre Kristian Tonning-Riise omtaler forslaget om å nekte presidenten til Norges viktigste allierte innreise som «noe av det tåpeligste» han har hørt på lenge og FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud mener det bare vil resultere i mindre internasjonal innflytelse for Norge.

Ekte Nyheter har skrevet om innreiseforbudet som opprinnelig stammer fra Obamas liste over land med terrorisiko og som fortsatt tillater de aller fleste muslimer å reise til USA. Vi bemerket da at 16 muslimske land nekter mennesker med israelsk pass innreise.

Mani Husseinis opphavsland Syria er ett av disse.

Den radikale Labour-lederen Jeremy Corbyn har på sin side leflet med terrororganisasjonene Hamas og Hizbollah samt andre ekstremister til et slikt punkt at tidligere Tory-leder David Cameron omtalte han som en «terroristsympatisør» og nektet å unnskylde seg. Vi har også tidligere skrevet om hvordan Jeremy Corbyn har løyet om overfylte tog

ektenyheter