Sally Yates (56) fortalte advokatene i justisdepartementet at de ikke skulle forsvare president Trumps kontroversielle immigrasjonsinnstramming. I natt fikk hun sparken.

Kun ti dager etter at han ble innsatt som USAs president har Donald Trump sparket sin fungerende justisminister – med umiddelbar virkning.

Ny fungerende justisminister er Dana Boente, som frem til mandag kveld var statsadvokat i Virginia. Han skal ha blitt sverget inn i jobben klokken 03:00 i natt, norsk tid, klokken 21 om kvelden i Washington.

– Yates har forrådt justisdepartementet ved å nekte å utøve en ordre som er ment å beskytte det amerikanske folk, heter det i en pressemelding fra Det hvite hus.

Mindre enn fire timer etter at Boente avla eden som fungerende justisminister, trakk han tilbake Yates’ ordre om å ikke forsvare presidentens innvandringsstans.

Boente sendte ordre til «menn og kvinner i Justisdepartementet om å gjøre vår svergede plikt og å forsvare lovlige ordre fra vår president». Du kan lese hele ordren på hjemmesidene til USAs justisdepartement.

Les mer i Aftenposten

ektenyheter