Lucia-pyntede, gråtende barn strømmet ut av amfiet på Mørkvedmarka skole, da rektor avlyste feiringen på kort varsel. Årsak: Reaksjonene på nyheten om at gutter ikke fikk synge i koret.

– Det er helt uhørt. Havet av unger som kom ut med tårer og skriking er noe av det verste jeg har sett, sier Thomas Andre Mossin, far til en åtte år gammel jente på Mørkvedmarka skole.

– Til og med jeg ble lei meg, fortsetter han.

Den frustrerte faren forteller til VG at datteren hadde slitt med å sove kvelden før Lucia-dagen, opprømt og forventningsfull til å skulle synge i koret tirsdag morgen.

Han var blant flere andre foreldre som hadde tatt seg fri for å se barna synge.

– Men det var verst for barna som ikke hadde foreldre som kunne ta fri. De ble stående alene og gråte, sier Mossin.

Skolens Lucia-feiring vekket stor oppmerksomhet mandag, da Avisa Nordland skrev at foreldre reagerte på at gutter ikke fikk være med i Lucia-koret.

– Vi prøver dette i år, og ser hvordan det går. Jeg vet det er noen gutter som vil delta, men i år er det kun jentene som skal synge. Guttene skal være tilskuere i år. Vi skal ta en grundig evaluering i etterkant, sa rektor Mette V. Edvardsen til avisen.

Rektor på skolen skriver i en SMS til VG at arrangementet ble avlyst på grunn av mediavinklingen og kommentarer.

På oppfølgingsspørsmål om årsaken til at guttene ikke være med på koret skriver hun:

«Medievinklingen og kommentarer. Dette var en av de tyngste avgjørelsene jeg har tatt. Vi har 200 jenter som har gledet seg og øvd, og generalprøvene i går var veldig bra. Jeg synes det er svært trist at det ble slik, vi kunne dessverre ikke gjennomføre det i dag. Jentene har blitt tatt godt vare på i hele dag. Det var ingen spesiell årsak.»

Les mer i VG

ektenyheter