Etter at det ble kjent at USA og avtroppende president Barack Obama utviser 35 russiske diplomater har ikke reaksjonene latt vente på seg.

Utvisningen skjer som følge av at Barack Obama skal ha tatt hevn for at Russland angivelig skal ha blandet seg inn i presidentvalget.

Den russiske utenriksministeren, Sergej Lavrov, forteller Reuters at de nye sanksjonene vil skade det bilaterale forholdet mellom de tostatene.

President Vladimir Putins talsperson sier ifølge AP at Moskva er lei for de nye sanksjonene mot USA og vil vurdere gjengjeldelsestiltak.

Kreml avviser kategorisk at de står bak hackerangrepene mot den amerikanske valgkampen. Kremls talsmann Dmitrij Peskov sier Russlands president Vladimir Putin i løpet av kort tid kommer til å ta en beslutning om hvordan landet skal svare på USAs sanksjoner.

Fra Moskva har det allerede før USA torsdagens utvisning kommet advarsler om represalier dersom Obama innfører sanksjoner etter det mistenkte valgjukset.

– Folk i Det hvite hus må forstå at hvis Washington tar noen fiendtlige valg, vil de få svar, sa Maria Zakharova, talskvinnen for den russiske utenriksdepartementet, i en video som ble publisert sent onsdag kveld.

Hun hevder det hele er en måte for Obama å bortforklare Hillary Clintons tap i presidentvalget.

– Vi er lei av alle løgnene mot de påståtte russiske hackerne. Bølgen av anklager mot Russland er ikke understøttet av noe bevis, sier hun.

Den russiske ambassaden i Storbritannia har også kommentert diplomat-utvisningen på sin Twitter-konto.

– President Obama utviser 35 diplomater i et Déjà vu fra den kalde krigen. Alle, inkludert amerikanere, kommer til å bli glade for å se restene av hans håpløse administrasjon, skriver ambassaden og legger ved et bilde av en andunge med skriften «lame».

Dette henviser til uttrykket «lame duck» som brukes om politikere hvis han eller hun er ved makten uten mulighet til å bli gjenvalgt.

Les mer i VG

ektenyheter