Miljøpartiet de Grønnes leder Rasmus Hansson og kronprinsesse Mette-Marit har havnet på tidsskriftet Foreign Policy Magazines liste over årets hundre ledende tenkere.

– Jeg er selvsagt svært glad for å motta denne prisen. Den tar jeg imot på vegne av den voksende grønne, globale bevegelsen som vi nå ser i Europa og i hele verden. Det bør også være en øyeåpner for norske politikere om at miljøpolitikk kommer til å komme stadig høyere på agendaen i årene som kommer, sier Hansson selv i en kommentar til plassen på listen.

Hansson er plukket ut som en av 15 i kategorien beslutningstakere. Andre navn på listen er blant andre FNs generalsekretær Ban Ki-moon, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, USAs tapende presidentkandidat Hillary Clinton, USAs justisminister Loretta Lynch, Canadas statsminister Justin Trudeau, Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon og Londons borgermester Sadiq Khan.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter