– I Norge er det tydeligvis viktigere å bekjempe dårlig humor enn å hjelpe de som trenger det mest, sier mannegruppa Ottars talsperson.

Det stormet rundt den lukkede Facebook-gruppen Mannegruppa Ottar tidligere i høst, etter det ble kjent at flere unge jenter ble hetset på gruppen og at det ble vitset om pedofili og voldtekt.

Flere medlemmer forsvant i dagene etter den negative oppmerksomheten, men nå har gruppa flere medlemmer enn noen gang med sine drøye 40.700.

Gruppen har igjen startet en innsamlingsaksjon, der pengene skal gå til Radiumhospitalets Legater, som yter økonomisk støtte til kreftforskning.

Mandag har de samlet inn rundt 50.000 kroner.

– Jeg tror kreftsaken er noe veldig mange i gruppa brenner sterkt for. Da vi bestemte oss for å ha en innsamlingsaksjon hadde vi flere alternativ som vi stemte på, og Radiumhospitalets legater vant overlegent, fortlate Kay Erikssen, administrator i gruppen, til Nettavisen før helgen.

Radiumhospitalet opplyser til Nettavisen mandag at de takker nei til pengene.

– Slike saker er veldig vanskelige, siden gavene er til pasientene, og bare går gjennom Radiumhospitalets legater. Vi takker alltid nei til gaver som er fremskaffet på ulovlig vis, eller hvor en stor del av beløpet er havnet hos mellommenn, skriver Radiumhospitalets legater i en pressemelding.

– Samtidig så ønsker vi ikke å fremstå som en stiftelse som bidrar til å legitimere en slik uakseptabel oppførsel som en del medlemmer i Mannegruppen Ottars nettverk har vist, med synspunkter som vi tar meget sterk avstand fra.

Nei fra RH Legater har også sammenehng med at de mener Facebook-gruppens ståsted fremdeles er for uklart.

– Så vidt vi forstår så er pengene samlet inn på lovlig vis, og flere tusen medlemmer i nettverket som har fremmet slike uakseptable synspunkter er nå ekskludert fra dette. Det synes vi er gledelig. Siden det er for mye uklarhet om hva denne oppryddingen har ført til, så ønsker vi ikke å motta gaven på nåværende tidspunkt.

Les mer i Nettavisen

ektenyheter