En PST-livvakt på oppdrag skjøt hull i vinduet på en hytte da han glemte at våpenet var ladet.

– Dette er så klart en feil, og sånn sett kritikkverdig. Det finnes ingen unnskyldning for vådeskudd, som vi lærte i Forsvaret, sier Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST, til VG.

Vådeskuddet gikk av under et oppdrag den 29. oktober i år, under det PST omtaler som et ordinært oppdrag.

To av sikkerhetspolitiets livvakter satt på en hytte i 22-tiden lørdagskvelden da skuddet smalt. Vedkommende de skulle passe på var på en annen hytte like i nærheten.

De to drev tørrtrening med våpnene sine inne i hytta. Etter egen forklaring siktet de sydover, og hadde vurdert jordet som lå bak hytta for trygt område.

Etter å ha tømt pistolene sine, og øvd på å trekke dem fra hylster i rundt 45 minutter, tok en av dem seg en runde rundt i området. I den forbindelse hadde han satt et skarpt magasin tilbake i pistolen, uten å lade.

Da han kom tilbake til hytta fortsatte han med de såkalte trekkøvelsene, nå med makkeren trygt plassert i en stol bak seg. Etter å ha satt en patron inn i kammeret, puttet han pistolen i ned i hylsteret, dro den opp igjen og trykket inn avtrekkeren.

«Utilsiktet skudd ble så avfyrt. Skuddet gikk igjennom vinduet, retning syd», skriver politimannen selv i rapporten om hendelsen.

– Han tar det tungt, sier Bernsen i PST om sin livvaktkollega.

Etter skuddet ble saken rutinemessig meldt inn til Spesialenheten for politisaker. De foretok en kort etterforskning og henla forholdet.

Les mer i VG

ektenyheter