Sent på fredag den 23. desember signerte Obama 2017 National Defense Authorization Act (NDAA) som autoriserer $611 milliarder for militæret i 2017.

I en uttalelse, skrev Obama:

Today, I have signed into law S. 2943, the “National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2017.” This Act authorizes fiscal year 2017 appropriations principally for the Department of Defense and for Department of Energy national security programs, provides vital benefits for military personnel and their families, and includes authorities to facilitate ongoing operations around the globe. It continues many critical authorizations necessary to ensure that we are able to sustain our momentum in countering the threat posed by the Islamic State of Iraq and the Levant and to reassure our European allies, as well as many new authorizations that, among other things, provide the Departments of Defense and Energy more flexibility in countering cyber-attacks and our adversaries’ use of unmanned aerial vehicles.»

Mens iverksettingen av NDAA og finansieringen er militæret ikke var noen særlig overraskelse, var de største nyhetene begravd dypt ned i bestemmelsene av Defense Authortization Act.

Det var tidlig i juni da det ble introdusert et lovforslag for å ha et de facto «Sannhetsdepartement». Som med mange lovforslag som prøver å unngå offentligheten, markerer «Countering Foreign Propaganda and Disinformation Act of 2016» enda en innstramming av pressefriheten og enda en måte å stanse sann informasjon.

Introdusert av kongressmenn Adam Kinzinger og Ted Lieu, prøver H.R. 5181 seg på en «fullt statlig tilnærmelse uten byråkratiske begrensninger» for å hindre «utenlandsk misinformasjon og manipulasjon», som de tror truer verdens «sikkerhet og stabilitet».

Kort sagt hadde amerikanske myndigheter planlagt et «Sannhetsdepartement» lenge før «falske nyheter» ble et tema.

Og denne måneden, den 8 desember da «Countering Disinformation and Propaganda Act» ble godtatt i Senatet, ble den ubemerket satt inn i Countering Disinformation and Propaganda Act.

Og nå, etter Obamas signering av NDAA fredag 23. desember, er Countering Disinformation and Propaganda Act nå lov.

«Falske nyheter», en brekkstang mot ytringsfriheten

Vi har tidligere skrevet om «falske nyheter» og hvordan venstresiden og myndighetene bruker dette til å slå ned på folk de er uenige med, eller som står i veien for gjeldende politikk.

Media og politikere ut mot “falske nyheter” etter Trump vant valget

Facebook skal bruke Snopes og ABC News til å bekjempe «falske nyheter». Snopes har gjentatte ganger blitt tatt i løgn, og er kort sagt et ektepar der mannen er gjennom en rettssprosess etter å angivelig ha brukt Snopes’ firmapenger til å kjøpe seg prostituerte. Ekteparet kjemper seg igjennom en skilsmisse også.

 

les mer i ZeroHedge.

ektenyheter