Siktelsen mot tidligere Bergen-ordfører Trude Drevland i cruise-saken henlegges på grunn av bevisets stilling.

Drevland var siktet for grov korrupsjon, men Hordaland statsadvokatembete opplyser nå at de har henlagt siktelsene mot den tidligere Bergen-ordføreren.

Også siktelsene mot havnedirektør Inge Tangerås og skipsreder Torstein Hagen henlegges.

– Det var en ventet henleggelse, da det knapt finnes noe menneske som kan tro at Trude Drevland har handlet i annet enn Bergens interesse her. Hun er lettet etter å ha våknet etter et langvarig mareritt, sier Drevlands advokat John Christian Elden til VG.

Saken startet etter at Drevland ble påspandert privatjet-tur og luksushotell i Venezia av reder Torstein Hagen for sjøsettingen av skipet «Viking Star». Politiet har også sett på dåpen av skipet i Bergen i 2015 og at Drevland forsøkte å overtale venninnen næringsminister Monica Mæland (H) til å endre regelverket for rederens skip.

Les mer i VG

ektenyheter