George Soros, Chairman Soros Fund Management answers a question during the IMF Seminar: Charting a New Growth Path for the Euro Zone on September 24, 2011 at the IMF Headquarters in Washington, DC. during the 2011 World Bank/IMF Annual Meetings The IMF/World Bank Meetings are being held in Washington, DC this week which will host Finance Ministers and Bank Governors from 187 countries. IMF Staff Photographer/Michael Spilotro

Den venstreorienterte milliardæren George Soros gav forrige visepresident Al Gores miljøgruppe millioner av dollar over 3 år for å skape en «politisk plass for aggressiv amerikansk handling» på global oppvarming, i henhold til lekkede dokumenter.

Et dokument publisert av DC Leaks viser at Soros, en ungarskfødt venstreorientert finansmann, ville at hans frivillige Open Society Institute (OSI) for å støtte flere klimatiltak i USA.

George Soros, Chairman Soros Fund Management answers a question during the IMF Seminar: Charting a New Growth Path for the Euro Zone on September 24, 2011 at the IMF Headquarters in Washington, DC. during the 2011 World Bank/IMF Annual Meetings The IMF/World Bank Meetings are being held in Washington, DC this week which will host Finance Ministers and Bank Governors from 187 countries. IMF Staff Photographer/Michael Spilotro
George Soros, Chairman Soros Fund Management answers a question during the IMF Seminar: Charting a New Growth Path for the Euro Zone on September 24, 2011 at the IMF Headquarters in Washington, DC. during the 2011 World Bank/IMF Annual Meetings
The IMF/World Bank Meetings are being held in Washington, DC this week which will host Finance Ministers and Bank Governors from 187 countries.
IMF Staff Photographer/Michael Spilotro

Det innebar bla. å budsjettere 10 millioner dollar i årlig støtte til Gores klimagruppe over 3 år.

«U.S. Programs Global Warming Grants U.S. Programs ble engasjert i klimaspørsmål for omtrent fire år siden, fra forslalg fra George Soros», står det i det lekkede OSI-memoet.

«Det har vært et budsjett på 11 millioner dollar for tilskudd til global oppvarming i U.S. Programs-budsjettet for de siste årene», sier memoen. «Denne budsjettposten viser George Soros’ satsing på 10 millioner dollar hvert år for tre år til Al Gores Aliiance for Cliamate PRotection, som driver med offentlig utdanning om klimaproblemer for å lage en politisk plattform for aggressive amerikanske handlinger i linje med hva vitenskapsmenn sier er nødvendig for å styre vår nasjon i en retning for å redusere sin for store karbondioksidutslipp.»

Det er usikkert hvilket år memoen ble sendt, men Gore var med på å starte opp Alliance for Climate Protectiomn (ACP) i 2006 og det varte inntil det ble The Climate Reality Project i juli 2011.
I 2008 lanserte Alliance en kampanje på 300 millioner dollar for å oppfordre «Amerikanere til å jobbe for aggressive reduksjoner i drivhusgassutslipp», rapporterte The Washington Post.

Les mer i The Daily Caller.

ektenyheter