Foto: Illustrasjonbilde

Filmet overgrepet og truet med å legge det ut på Facebook. Alle var migranter.

Fem tenåringsgutter med flyktningbakgrunn som var tiltalt for grov voldtekt av en mindreårig gutt i Uppsala i Sverige fikk fredag dommen.  De fem dømmes til å tilbringe ett år på en lukkes ungdomsanstalt, skriver Aftonbladet.

Overgrepet skjedde en kveld i slutten av oktober. De fem dro den yngre gutten på under 15 år inn i en skog. Der ble han slått i hodet og på kroppen og holdt for munnen. Ifølge anmeldelsen gjennomførte gjerningspersonene handlinger som kan sidestilles med samleie. Gjerningspersonene skal også ha truet gutten på livet med kniv, spyttet på ham og bitt ham i ryggen.

Blir ikke utvist

Både offer og gjerningspersoner har kommet til Sverige som «flyktninger».

De fem ble ikke dømt for grov voldtekt av barn, slik aktor ville. Det skyldes at retten ikke fant det bevist at gjerningspersonene visste at offeret var under 15 år, skriver Expressen i sin omtale av saken.

Les mer i Nettavisen.

ektenyheter