Ord som «nisseunger», «julenissen» og «julen» er tatt bort fra kjente julesanger. Og julesangen «Deilig er jorden» får ikke elevene synge. Den skal bare nynnes.

STAVANGER: Det er en uenighet om hvordan høstsemesteret skal avsluttes, som har ført til de oppsiktsvekkende reglene ved Nylund skole i Stavanger.

– Tanken er en slags nøytralitet, sier FAU-leder Arvid Berentsen til Aftenbladet.

Han er selv imot å endre teksten i julesangene, og mener dette er en underlig omskriving.

– Jeg har heller ikke motforestillinger mot at elevene kan synge «Deilig er jorden», sier han.

Desembersamling

I samme ånd er det som oppfattes som en juleavslutning ved skolen omdøpt til desembersamling.

Sensurerer julesanger

Når elevene deltar på desembersamlingen før jul, er ordet «nisseunger» byttet ut med «mennesker». «Snart er julen her på ny» er byttet ut med «Nå er vinteren her på ny». «Julenissen kommer hit» er byttet ut med «våre venner kommer hit». «Julelykt» er byttet ut med «vinterlykt».

– Både nisser og jul er altså så betente begreper at de ikke må tas med i sangen, sier en far til to elever på skolen, der det i dag går 523 elever.

– Hvem i all verden i Stavanger støtes ved disse sangene, undrer han.

Les mer i Aftenbladet (BETALINGSMUR).

ektenyheter

127 KOMMENTARER

  • Det er dettte som er så bittert, disse folkene forstår ikke at de demonstrerer for retten til å bli utryddet, og for å gi bort landet til islam.

   En ting til som jeg la merke til her er at noen «sørger» over det som skjer i aleppo. Men aleppo er nå frigjort og trygg for sivile.

     • Hvorfor skulle Assad og Putin drepe sivile ?

      De har jo flere ganger godtatt våpenhvile for å frakte inn forsyninger til sivile, og evakuere dem som vil forlatre byen.
      USA har hele tiden brukt våpenhvilen til å frakte inn mer våpen til ISIS. Og det er også ISIS som har brukt sivile som skjold, og derfor skutt sivile som ønsket å dra fra byen.

     • Nå er du like langt ute som når du hevder at jorden er flat og at holocaust aldri fant sted.

      Assad er en diktator og despot som gir F i egen befolkning og har drept hundretusenvis av sine egne. Han er villig til å drepe resten for å beholde makten. Dette støtter Russland. At Assad nå også får støtte fra Iran og Hizbollah ++ er vel ikke helt stuerent.

     • Jeg er ikke «langt ute» noen steder.
      At jorden er flat og at holocaust aldri fant sted er riktig.

      Det er mye du ikke vet fordi du får din informasjon fra norsk løgnmedia, og ellers holder deg til de løgnene du lærte på skolen.

      Assad er kanskje diktator, med han er langt fra så ond som du sier.
      Denne propagandaen om en ond diktator som bare må dtyrtes for å «reddet» folket, er noe USA har brukt i flere år for å invadere land og insette en regjering som de selv kontrollerer.

     • Assad er de kristnes siste halmstrå i Syria og det samme VAR Saddam Hussein i Irak.

     • Russland er helt klart ute etter å bygge opp relasjoner med kjeltringstater i midtøsten for å selv bli en maktfaktor.

 1. Skal man først begå folkemord så er det vel egentlig en selvfølge at man justerer språket på denne måten. Det er sånn sett snarere positivt at det kommer klarest mulig frem hva vi har med å gjøre. Strengt tatt så burde det jo heller ikke overraske noen. Hvordan tror folk egentlig at dette vil bli når det etterhvert blir et flertall av muslimske barn i hver eneste klasse, slik både stortinget og det statssubsidierte propagandaapparatet gjennom land tid har gått systematisk inn for ? Ja, når flertallet på «stortinget» også består av muslimer ? Rektor ved denne skolen, og lærerne, de gjør strengt tatt bare jobben sin – forbereder norske barn på den fremtiden som foreldrene deres også har gitt sin tilslutning til ved enten å støtte opp om forræderne på det såkalte stortinget eller taust og passivt akseptere både masseinnvandringen og «multikulturen».

 2. Faren i artikelen spør om hvem i Stavanger som støtes av disse sangene?

  Hmm kanskje noen burdd slå denne faren i ansiktet med flat hånd til han våkner?

  Halve Stavanger er jo full av muslimer og negre og aarabere som blir støtt av alt norsk

  • Faren våkner når hans egne barn blir utsatt for kulturell integrering bak en busk i parken.
   Enten det eller så vil han samle inn penger for å støtte importen av flere, slik foreldrene til jenta som ble voldtatt og drept i Tyskland gjorde…

 3. Nei, nå er det over. Det som gjenstår i Norge av Disqus er rent patetisk. Ekte Nyheter med en konspirasjon-ulv som mener jorden er flat og en mongo som faktisk jobber i en vernet bedrif. På Spikers Corner har man sinnsyke religiøse tullinger som tar gamle testamentet ordrett og en 57 år gammel mann som utgir seg for å være en sexy upper-class London babe. OG midt i mellom mr. inverness som orøcer å fungere som, ordenspoliti, fredsforhandler og Mor Teresa i en og samme vending. Prøvde meg en periode på Avpixlat men selv de mest høyreekstreme svenskene er så fullstendig rævkjørt at de fremstår som sosialister. Det landet er ferdig ferdig.
  Jeg vil takke for meg og takke for ingenting. Moderatorer ++ har prøvd å bli kvitt meg i årevis under mine tusen nick og avatarer mens jeg har bidratt til nedleggelse av diverse Disqus felt. Det som til slutt fikk meg til å kaste inn håndkleet var faktisk kjedsomhet. Du kan bringe den glade nyhet over til kristenbloggen invernes.
  Igjen, takk for meg og FUCK YOU 😉
  Det GÅR åt skogen, åkkesom 🙂

 4. Uansett hva slags type julesanger det handler om, om det er om julenissen eller Jesusbarnet. Hovedpoenget er at vi overhodet ikke skal bøye oss for muslimene men beholde vår egen kultur og våre egne gode tradisjoner. Det er heller muslimene som skal tilpasse seg etter vår kultur og godta våre tradisjoner, lover og regler. Hvis de opplever seg støtt og krenket, har de ingenting her i landet å gjøre, men se til å flytte tilbake der de kommer ifra. Vi skal faen ikke akseptere de venstrerabiates sinnsyke krav og endringer. Vi skal faen ikke bøye oss for en høyst menneskefiendtlig og antidemokratisk religion og ideoligi. Vi skal faen ikke bare se på at vi gradvis utsletter oss selv. Hvis vi gir dem lillefingeren, tar de hele hånden. Norge skal leve, lenge leve de gode gamle tradisjonene, lenge leve norsk kultur. Til slutt: Hvis vi reiser nedover til Saudi Arabia og synger den engelske versjonen av «o helga natt» midt på torget i Riyad sentrum, skal jeg banne på at vi blir halshugget temmelig fort.