Torsdag legger Ap frem sitt alternative budsjett for 2017.

Der øker Ap nivået på skatter og avgifter med 10,5 milliarder kroner i forhold til regjeringens forslag.

Norge største parti tar et kraftig oppgjør med regjeringen:

«Av de mer enn 20 milliardene i skattekutt gjennomført fra 2014 til 2016, gikk 25 prosent til de 5 prosent rikeste. Mens de fleste i Norge har fått rundt en femmer i skattekutt per dag, sparer de rikeste flere hundre tusen årlig på regjeringens politikk,» står det.

Regjeringen har i sitt budsjettforslag redusert det totale skatte- og avgiftsnivået med 21 milliarder.

«Etter fire år med Høyre og Frp setter budsjettforslaget for 2017 punktum for en kortsiktig regjering som øker forskjellene, som ikke lytter til folk og som ikke ser mulighetene i hele Norge,» skriver Ap.

Les mer i Nettavisen

ektenyheter