En norsk professor og astrofysiker tror presidentvalget i USA kan få positive konsekvenser for klimaforskningen. Og han er ikke helt alene.

Tre forskere, en fra Paraguay, en fra Norge og en fra Sverige, krasjet ifølge Climate Depot klimamøtet i Marrakech nylig.

De fikk delta på klimamøtet for å presentere sin skepsis til klimaendringene og årsakene, men ødela kanskje hele møtet med blant annet å proklamere at de håper Donald Trump vil få slutt på den politiserte klimadebatten og FNs klimaagenda – og at «Donald Trump Will Make Science Great Again. »

Agrobiolog Dr. Albrecht Glatzle fra Paraguay uttrykte ifølge Climate Depot glede over valget av den klimaskeptiske Donald Trump.

Direktøren for científico de INTTAS uttalte også til nettstedet at han håper presidentvalget vil initiere en vending i forskningen på klimaendringer.

Hans anbefaling til Donald Trump er enkel: «Kjør på med planene dine, få en slutt på denne politiserte klimaagendaen og bring vitenskapen tilbake igjen på banen.

– Hvis noen som Trump er villig til å kutte den endeløse støtten til å fremme frykt, er jeg veldig for det, sa Glatzle.

– Jeg håper Trump trekker USA fra FNs klimaavtale. FNs klimakonvensjon er basert på en illusjon, sa han videre.

– Du kan ikke justere klimaet bare med å slå av CO2-knappen. Det er en illusjon å tro at FN kan justere klimaet til en ønsket temperatur, la han til.

Styremedlem i Klimarealistene, Geir Aaslid, skrev torsdag at årets klimamøte i Marrakech åpnet med en undertone av frykt og at det hele nå kan ende i fullt kollaps.

Han sier til Hegnar.no at Donald Trump har solid støtte fra svært mange innenfor den klimarealistiske hovedretningen innen naturvitenskapen, selv om de ellers står langt unna ham politisk.

Den norske astrofysikeren, professor Jan-Erik Solheim, sist professor (emeritus) ved Institutt for fysikk og teknologi, Universitetet i Tromsø, tror presidentvalget i USA kan få positive konsekvenser for klimaforskningen.

Han uttalte ifølge Climate Depot at Trump kan hjelpe til med å få en slutt på sensureringen av studier og forskning som går mot FNs klimafortellinger.

– Trumps seier er veldig lovende. Det kan bringe den virkelige forskningen tilbake på banen, la han til.

– Er det vanskelig å ha et annet klimasyn enn det FNs klimapanel forfekter?

– Ja, det er vanskelig og det gjelder både akademia og organisasjoner som mottar offentlige forskningsmidler, sier han til Hegnar.no, og legger til at om man sier noe annet enn det som er de oppleste, politiske sannheter risikerer man å miste både midler og jobben.

Solheim forteller at Klimarealistene nå skal opprette en avdeling i Bærum og at de i den anledning skal ha en sammenkomst nå i desember, der de blant også skal se nærmere på Bærum Kommunes klimamelding. Da vil han også vise effekten av CO2.

– Vi skal ha et foredrag den 12. desember på Bekkestua Bibliotek der vi blant annet skal vise et forsøk med CO2. Vi har ikke fått temperaturen til å øke med å øke mengden CO2 – i hvert fall ikke våre drivhusforsøk, forklarer professor Solheim.

Den kjente svenske geologen, Dr. Nils Axel Mörner er også veldig oppmuntret av Trumps seier i presidentvalget.

– Trump er en flink fyr. Han har fått med seg at det faktisk er noe som er grunnleggende feil med medias og FNs syn på den globale oppvarmingen, sa Mörner, sjef for avdelingen for Paleogeofysik og Geodynamik ved Stockholms Universitet.

Les hele saken hos Hegnar.no

ektenyheter