Politimann tatt i 123 km/t – beholder førerkortet

Påpekte feil i loggføringen av kontrollen og slapp unna med 3.600 kroner i bot.

34-åringen var på vei hjem til Asker i sin BMW da han passerte en laserkontroll i 123 kilometer i timen i en 80-sone ved Sollihøgda.

«Han har forklart at han i en periode kjørte bak en bil med hestehenger, som lå under fartsgrensen. Etter å ha mottatt telefon fra sin kone om at sønnen var innlagt på Drammen sykehus, kjørte han derfor forbi denne bilen da det åpnet seg et forbikjøringsfelt», står det i dommen.

Etter å ha blitt tatt, erkjente han ikke straffskyld på stedet, men erkjente å ha «kjørt for fort».

«Han mener at farten høyst var 100–110 km/t, og at resultatet av lasermålingen på 123 km/t derfor må være uriktig. Han bygget dette på at han som politimann aldri ligger over grensen for førerkortbeslag – som i dette tilfellet er 116 km/t – når han ikke er på jobb», har mannen forklart i retten.

Han ble fratatt førerkortet og var uten lappen frem til rettsaken startet.

Les hele saken i Budstikka

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • Per Ståle Bratsberg

  Typisk at politifolk ikke blir straffet for lovbrudd.

 • Anne Hansen

  Kjøre på glatta med sommerdekk eller bryte fartsgrensene…også norske politikere slipper straff for slik farlig adferd. Politi og politikerne er hevet over loven. Er det greit? Nei.

  • Reidun

   Tiltredes!

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!