Påpekte feil i loggføringen av kontrollen og slapp unna med 3.600 kroner i bot.

34-åringen var på vei hjem til Asker i sin BMW da han passerte en laserkontroll i 123 kilometer i timen i en 80-sone ved Sollihøgda.

«Han har forklart at han i en periode kjørte bak en bil med hestehenger, som lå under fartsgrensen. Etter å ha mottatt telefon fra sin kone om at sønnen var innlagt på Drammen sykehus, kjørte han derfor forbi denne bilen da det åpnet seg et forbikjøringsfelt», står det i dommen.

Etter å ha blitt tatt, erkjente han ikke straffskyld på stedet, men erkjente å ha «kjørt for fort».

«Han mener at farten høyst var 100–110 km/t, og at resultatet av lasermålingen på 123 km/t derfor må være uriktig. Han bygget dette på at han som politimann aldri ligger over grensen for førerkortbeslag – som i dette tilfellet er 116 km/t – når han ikke er på jobb», har mannen forklart i retten.

Han ble fratatt førerkortet og var uten lappen frem til rettsaken startet.

Les hele saken i Budstikka

ektenyheter