Politiet ville ta lappen fra bilister med sommerdekk – kjørte selv i grøfta med sommerdekk

Lørdag morgen advarte politiet mot at bilister som kjørte med sommerdekk ville miste førerkortet. Så la de selv ut på kjøretur med sommerdekk.

Fredag ettermiddag kom den første snøen over store deler av Østlandet.

Det skapte store trafikale problemer, og mange fikk førerkortene sine beslaglagt etter at å ha kjørt med sommerdekk.

Politiet i flere politidistrikt advarte mot at det raskt kunne føre til tap av førerkortet å legge ut på veiene med sommerdekk.

I Østfold fikk derimot en politibil problemer da den skulle rykke ut til en trafikkulykke – og ekstra store problemer fikk de fordi de kjørte med nettop sommerdekk.

Villy Meier, operasjonsleder ved Østfold politidistrikt, beklager at politibilen hadde sommerdekk.

– Den hadde sommerdekk, og da den parkerte i grøfta kom den seg ikke opp igjen, sier han til TV 2.

Brannvesenet måtte hjelpe politiet med å få bilen opp av grøfta. Meier legger seg langflat.

– Dette er en svikt i våre rutiner. Det er gått en beskjed til alle politistasjoner om at dekkene skal skiftes, og det er ikke blitt gjort, sier han.

Han understreker viktigheten av å ha skiftet fra sommerdekkene.

– Dette er svært uheldig. Jeg vil oppfordre alle bilister til å kjøre etter føre, noe som i dag betyr å ha vinterdekk, sier Meier.

– Dere sa alle som kjørte med sommerdekk kunne miste lappen. Hvilke konsekvenser kan dette få for dem som kjørte politibilen?

– Det er nå sendt en anmodning om at saken må følges opp ved den aktuelle politistasjonen, sier Meier.

Les mer hos TV2

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • Per Ståle Bratsberg

  Veitrafikklovens §3 gir jo i praksis politiet frie hender til å gripe inn mot motorvognførere, noe som er langt utenfor det som kan kalles forsvarlig rettssikkerhet for folk.

 • Lone Wolf

  Å ta lappen fra folk som av en eller annen grunn ikke har piggdekk eller vinterdekk på bilen, er et overgrep mot dem det gjelder, og burde vært ulovlig.

  Men i dette tilfellet så burde selvsagt de politifolkene som kjørte med sommerdekk også miste lappen, og ingen politifolk burde slippe unna med slike dumme unnskyldninger som den som er nevnt her.

  Hvordan kan folk ha respekt for politiet, når politiet selv bryter alle de lover som de forlanger at andre folk skal holde ?
  Det er ikke uten grunn at politiet etter hvert begynner å bli sett på som en gjeng svartkledde banditter.

 • invernes

  Blir som gummibåten på nytt dette 🙂

 • DrD .

  Den eneste godkjente unnskyldningen for politimannen å ha kjørt med sommerdekk, er hvis han påpekte at bilen ikke hadde lovlige dekk ovenfor sentralen, men hvor han ble beordret til å kjøre ut for å hjelpe andre.
  Om politimannen ikke gjorde noen innsigelser, bør og må han behandles likt alle andre bilførere som politiet truet med å ta fra førerkortet; noe som kan medføre store økonomiske tap samt tap av arbeidsplass, noe som kan føre til at man ikke har råd til å betjene lån, som kan medføre at familier blir hjemløse. Politiets handlinger kan ha store ringvirkninger, og de har ingen rett til å unndra seg selv straff for hva de går etter andre borgere for å gjøre.

 • Anne Hansen

  Norsk politi, skyter seg stadig vekk i foten med eget tjenestevåpen og kjører i grøfta på glatta med sommerdekk. Når de skulle redde disse AUF-unga utpå Utøya, padlet politiet forvirret rundt i timesvis i en lekk gummibåt. Ringer vi og anmelder vold, ran og overgrep utført av asylant-negre eller arabere, går anmeldelsen rett i “arkivet”, dvs søppelbøtta. Og våger du å ymte frempå om eget våpen til selvforsvar, bærer det rett i buret! Det er så flott, atte.

 • Andy

  Politet ii norge driter i hardt i befokningen

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!