Nrk Ark propaganda kommunisme

Barn blir intervjuet i forbindelse med valget og deres meninger blir framstilt som endelige fakta.

Her er facebook-posten til Torild:

Kjære Supernytt! Takk for et flott og informativt innslag i dag! Det har dessverre en bismak for meg. Det siste mine barn på 6 og 10 år spurte om før de la seg i går var om det ble krig hvis Trump vant. Det første de var opptatt av i morges var hvem som vant. Vi brukte litt tid på å roe reaksjonene etterpå kan du si.

Barna sier selv at mye av informasjonen de har fått rundt dette kommer fra NRK Super. Jeg har gått gjennom noen av sendingene og vil spesielt fremheve sending fra 8. 11. I intervjuer med barn sies det : «Hvis makten kommer i feil hender så kan dårlige ting skje». «Hun bryr seg om barn og snakker med dem, det gjør ikke Trump «. «Trump har lyst på mer våpen og det er ikke bra «. «Trump vil ikke ha folk inn i landet som har andre hudfarger». «Jeg er redd for at det faktisk er folk som vil stemme på han».

Når min datter hører dette samtidig som innslaget viser barn som enstemmig jubler over Hillary, hvordan tenker dere at jeg som mor skal nyansere dette?

Dere sier at målgruppen for NRK Super er barn i alderen 8-12 år. Min datter får derimot deres nyhetssendinger rett i fjeset når hun spiser lunsj. Det er mange skoler som viser Supernytt til mindre barn enn 8 åringer, og det bør tas hensyn til ved slike store hendelser.

Jeg er overhodet ikke fan av Trump, og hadde ikke ønsket han som vinner, men å presentere han som et monster som når som helst kan trykke på «den røde knappen» mener jeg er utidig! Politisk engasjement er bra, men det bør ikke være basert på frykt!

I NRK P1s Norgesglasset i dag ble dagens innslag nevnt. Avslutningsvis ble det sagt at NRK i dag skal drive «brannslokking «. Det bør være en tankevekker for dere til andre lignende situasjoner!

Familien vår er svært glad i NRK Super! Vi lærer mye av nyhetene og andre flotte programmer. Men jeg håper at nattesøvnen ikke blir mer truet på en stund.

Vennlig hilsen Torild

 

Supernytt-episoden kan ses her: Supernytt Tirsdag

Ifølge Varden svarte NRK dette:

– Vi kan ikke garantere at nattesøvnen deres ikke trues igjen, men vi kan love at Supernytt skal gjøre det som er i vår makt for at det ikke skal skje, skriver de på NRK Supernytts facebookside.

Hun har gått gjennom NRK Supernytts valgsendinger og funnet mange formuleringer om Trump og Clinton hun reagerer på:

  • «Hvis makten kommer i feil hender så kan dårlige ting skje»
  • «Hun bryr seg om barn og snakker med dem, det gjør ikke Trump»
  • «Trump har lyst på mer våpen og det er ikke bra»
  • «Trump vil ikke ha folk inn i landet som har andre hudfarger».
  • «Jeg er redd for at det faktisk er folk som vil stemme på han»
Prøvde å lappe feilen i neste Supernytt-episode

I Supernytt-episode Onsdag, 09.11.2016 prøver NRKs politiske journalist å berolige publikum med at Trump ikke bare kan starte krig uten videre, og at det er folk som kan stanse han. Noe som fortsatt tegner bildet av Trump som en gal man som må stoppes.

Innrømmer ikke skjev dekning

NRKs Christian Borch innrømmer ikke at pressen har ubalansert dekning, men sier at «pressen har gjort det den skulle gjøre», at det er en «organisk del av samfunnsdebatten, den reflekterer det som blir sagt og gjort, analyserer og forklarer det, riktignok med forskjellig utgangspunkt«.

Debatten kan man se her. Lysglimt deltar også i denne debatten.

Et kjent mønster

NRK gjør som vanlig en strålende innsats i å være balansert og objektiv. For ikke lenge siden var Hans Jørgen Lysglimt Johansen den eneste Trump-supporteren i en debatt før valget, er han ble sendt ut av debatten før de virkelig skulle begynne å diskutere, der debatten bestod av kun Hillary-supportere som kappet om å komme med de vittigste fornærmelsene av Trump.

 

NRK rigget debatt om den amerikanske valgkampen. Deltaker Hans Jørgen Lysglimt Johansen snakker ut

 

nrk_korrespondent

 

ektenyheter