Da politiet skulle pågripe en person som hadde slått til en vakt, fikk de uvanlig motstand. Politiet måtte bruke batong og hunder for å få kontroll på folkemassen.

– Det var en uvanlig hendelse, som vi har opplevd noen få ganger tidligere. Det er alvorlig når noen vender seg mot politiet. Det ble en kraftansamling for å gjenopprette ro og orden, sier politioverbetjent Robert Thorsen, leder for ordensavsnittet ved Sentrum politistasjon i Oslo.

Natt til lørdag rykket politiet på Rockefeller, etter at de fikk melding om at en gjest der hadde slått til en vakt.

– Da han skulle pågripes var det ganske mange som vendte seg mot politiet for å forhindre pågripelsen. Det ble leven, for å si det sånn. Vi måtte tilkalle ytterliggere ressurser for å få kontroll, og flere ble pågrepet, sier Thorsen.

Én politibetjent ble ifølge han skallet ned av en person på stedet.

Personen som gjorde det ble pågrepet, og er siktet for vold mot politiet, kroppskrenkelse av en dørvakt og forulemping av politiet.

En annen person ble pågrepet, siktet for kroppskrenkelse av en dørvakt, ordensforstyrrelse og trusler.

En tredje person ble innbrakt og fikk et forelegg for ordensforstyrrelse.

Thorsen kjenner ikke til hvor mange som var i gruppen som vendte seg mot politiet eller hvorvidt de kommer fra et spesielt miljø, annet enn at alle var besøkende på konserten som var på stedet.

– Kjenner du hva de har forklart om hvorfor de vendte seg mot politiet?

– Nei, sakene er under etterforskning, per nå er det ukjent, svarer han.

– Hvilke maktmidler tok dere i bruk på stedet?

– Natt til lørdag ble det brukt batonger og hunder for å holde massen unna, men det ble ikke brukt aktivt, sier Thorsen.

Saken er dekket av Aftenposten, som ikke nevner noe om mobbens opprinnelse. Kjetil Rolness har vært i kontakt med en kilde som oppgir at 40-50 innvandrere sto bak, det samme sier HRS.

ektenyheter