Generasjon Identitet (også kalt Identitetsbevegelsen) er en ikke-voldelig aktivistbevegelse som jobber mot den etniske og kulturelle fortrengningen av europeere på deres eget kontinent.

Fokuset deres er nasjonalkonservatisme kombinert med sterk kritikk av venstre- og den tradisjonelle høyresiden, samt 68er-generasjonen. Generasjon Identitet ble startet i Frankrike i 2012, men har siden bevegelsen spredt seg til blant annet Østerrike, Belgia, Nederland, Italia og Tyskland. Organisasjonen omtaler sine egne medlemmer som “identitære”.
Bevegelsen bruker Lambda som sitt symbol. Det er den ellevte bokstaven i det greske alfabetet altså “L” (stor bokstav: Λ, liten bokstav: λ) som står for befrielse. Lambda ble brukt på skjoldet til soldater fra Sparta og symboliserer for Identitetsbevegelsen  tapperhet i strid mot imperialistiske krefter. De ser sin kamp mot islam i lys av spartanernes kamp mot perserne.

Frankrike

Bevegelsen ble for alvor kjent for omverdenen gjennom en aksjon Frankrike aldri hadde sett maken til i oktober 2012. 60 unge menn klatret opp på taket til en moské under bygging i Poitiers, Frankrike. På taket hang de opp et banner som proklamerte “Karl Martell beseiret araberne ved Poitiers i år 732”. Slaget de henviste til er kjent i Frankrike for å ha stanset islams invasjon i Vest-Europa.

Iht Asle Toje er Identitetsbevegelsen “ikke først og fremst rasister, men i opposisjon til elitens tro på multikultur og liberale ideologier”. I Frankrike foreslo venstresiden at organisasjonen skulle forbys, men med tanke på at et forbud kunne oppfattes som et forsøk på å nekte etniske franskmenn retten til en egen nasjonal identitet valgte president Hollande etter noe nøling å avvise forslaget.

Bevegelsens manifest, som de kaller “en krigserklæring mot 68er-generasjonen” ble en Youtube- hit.
Hege Storhaug er en av få norske kommentatorer som har omtalt Generasjon Identitet:

«Min første reaksjon var grøssninger. Refleksjonen sier dog at 68-erne får svar på tiltale. Det er denne generasjonen som har lagt til rette for det uvettige multikulturelle prosjektet som legger forholdene godt til rette for sosiale uroligheter, splittelser, voksende ekstremisme på venstre- og høyresiden, og midt i dette også islamisme, som alt etter som kan plasseres på begge ytterfløyene. Disse unge søker tilbake til det nære, det gjenkjennbare, til røtter og historie, til fasthet, til sosial trygghet. De vil ha tydelige autoriteter på hjemmebane, på utebane, som i skolen. De sier rett ut at det multikulturelle prosjektet er fånyttes: Frankrike er blitt et dypt splittet land basert på rase og religion.» – Hege Storhaug, 18.10.2012

Siden aksjonen i Poitiers har organisasjonen gjennomført en rekke protester i Frankrike, fra å demonstrere mot “jungelen” i Calais til å avbryte byrådet i Lyon når de skulle stemme over å gi et muslimsk kultursenter 1 million euro i økonomisk støtte. Generasjon Identitet er ikke redde for å aksjonere.

Aksjon mot migrantleiren i  Calais:

 

Aksjon mot byrådet i Lyon:

 

Lederen av Generasjon Identitet Paris, Pierre Larti, sier til fsrn.org “at gruppen vil bevare tradisjonelle franske verdier og at Frankrike har for mange innvandrere, I noen områder i Paris er det ikke franskmenn lengre, bare fremmede menn og burkaer (fritt oversatt)”.

Østerrike

Martin Sellner ser ut som en H&M-modell. Men bak smilet til den 27-årige filosofistudenten skjuler det seg en smart strateg. Etter at Sellner var med å grunnlegge Identitetsbevegelsen i Østerrike (Identitären Bewegung Österreich) for noen få år siden har gruppen vokst fra under 200 til over 1000 medlemmer. Den raskt voksende medlemsmassen kan indikere at de identitære har fanget Østerrikes høyreorienterte tidsånd. De har også fått økt oppmerksomhet i media med sine gateaksjoner i forkant av presidentvalget som ble annullert i mai.
Identitären Bewegung simulerer terrorangrep:

Hvorfor denne aktivismen? I en video på engelsk forteller Martin Sellner hvordan Generasjon Identitet er født på hustak og hvordan aksjonen på taket til moskéen under bygning i Poitiers, Frankrike var selve fødselen til bevegelsen. Østerrike var det første landet hvor det ble utført spektakulære aksjoner utenfor Frankrike.
Paris, Vienna, Berlin, NY?- Effekten av smarte aksjoner er betydelig:

Den økende sjansen for seier for Norbert Hofer (som er presidentkandidaten for det nasjonalistiske Austrian Freedom Party) i president valget 4. desember gir de identitære håp.

Klistremerke fra Identitäre Bewegung: “Join the patriotic revolution. Reloading Europe 83%”. Fra venstre: Heinz-Christian Strache partileder i Austrian Freedom Party, Björn Höcke politiker fra Alternativ für Deutschland, Statsministeren i Ungarn Viktor Orbán, Marion Maréchal-Le Pen fra Front National.

En patriotisk “Greenpeace”
Sellner er veldig bevisst på hvilket budskap han ønsker å formidle. I sine intervjuer snakker han forsiktig, og anstrenger seg for å distansere seg fra det røffe, historiske imaget nasjonalistbevegelser har hatt. Sellner refererer til identitære som et “patriotisk Greenpeace” eller “høyreorienterte hipstere” og har tatt i bruk hashtaggen #ibster som spiller på forkortelsen IB og hipster. Han siterer ofte ledere av “White Rose”-bevegelsen, en gruppe anti-Nazi-aktivister og intellektuelle som gjorde motstand mot diktatoren Adolf Hitler under andre verdenskrig. Gitt disse innflytelsene, er det ikke overraskende at de identitære har tatt etter protestmetodene fra miljøaktivister og venstrebevegelsen på 60-tallet.

På samme måte som bevegelsen ble kjent i Frankrike og Østerrike ble bevegelsen først virkelig kjent i Tyskland når 15 tyske identitære klatret opp på Brandenburger Tor og hang opp en plakat med teksten “Sikker grense, sikker fremtid” (fritt oversatt).

Aksjonen på Brandenburger Tor fikk massiv oppmerksomhet i tyske medier.

Generasjon Identitet i USA?

Ofte når Generasjon Identitet blir omtalt redaksjonelt i USA, er det en underskog med støtte i kommentarfeltet med og spørsmål om når de eventuelt kommer til USA.
Nå kan ting tyde på at det skjer ting i kulissene; Martin Sellner publisere nå månedlig videoer på engelsk hvor han kommer med tips og triks for intressente som skulle ønske å etablere Generasjon Idenitet i USA.

Les også:

Identitærbevegelsen i Tyskland forstyrret live radiosending


Kilde: Huffington Post, Independent.co.uk, Therebel.media, Trolltekst.no, asletoje.com, France24.com, fsrn.org, beta.welt.de, rights.no

ektenyheter