Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo sa før valget i fjor at ingen Obos-leiligheter skulle betale eiendomsskatt. Men i år rammes 2.500 Obos-leiligheter. De neste årene blir det flere.

– Av de snaut 100.000 leiligheten som vi er forretningsfører for, har 2.500 fått eiendomsskatt i år. For de aller fleste dreier det seg om beskjedne beløp på noen hundrelapper, sier konserndirektør Morten Aagenæs i Obos til Aftenposten.

– Jeg må forklare dem at ingen i Obos-leiligheter vil få eiendomsskatt, uttalte Raymond Johansen til VG etter å ha vært rundt og banket på dørene til potensielle velgere under valgkampen i 2015.

Byrådet anslo at eiendomsskatten ville omfatte 22 prosent av byens boliger, men selv med forsiktige anslag av fremtidig prisvekst, viser Aftenpostens beregninger at halvparten av byens eiendommer vil få eiendomsskatt i 2019.

Byrådet er ikke innstilt på å endre reglene, sier finansbyråd Robert Steen (Ap)

– Vi har gjort akkurat det vi sa vi skulle gjøre, og det Raymond Johansen var helt tydelig på i valgkampen, nemlig å innføre en moderat eiendomsskatt med bunnfradrag på 4 millioner kroner med skattesats på bolig på 2 promille i 2016, som går opp til 3 promille fra 2017 og ut perioden. Eiendomsskatten er blitt og fordeler seg som vi forespeilet i valgkampen, skriver Steen.

Les mer i Nettavisen

ektenyheter