– Hvor farlig kan det være når du har flyktet fra krig?

Forfatter og foredragsholder Amal Aden gjestet NRKs program «Torp» denne uken. Da problematiserte hun at lærere og offentlige ansatte i Norge ikke vet hvordan de skal håndtere at enkelte innvandrere blir krenket over å se juletrær i barnehager og skoler før jul.

– Du har flyktet fra diktatur, krig, fattigdom, forfølgelse, elendighet. Så kommer du til Norge. Så får du leilighet, så får du penger, så får barna dine gå på skolen. Så ser du et juletre på en skole eller i en barnehage og så reagerer du? Da tenker jeg: hvor farlig kan det juletreet være? sier hun i programmet.

– Som nordmann må det ikke være flaut å snakke dine verdier. Det er ikke noe galt med det, det er ikke noe rasistisk ved det. Du må stå for det du tror på og si at det juletreet, det har alltid vært der og det kommer til å være der.

Aden mener at dersom man bøyer seg for kravet fra enkeltindivider, vil fremmedhatet blant nordmenn øke.

Les mer i Nettavisen

ektenyheter